Fermitatea sanilor- Mituri, realitati si solutii


De parca nu era suficient ca noi femeile ne stresam pentru fiecare firicel de par rebel, pentru fiecare durere lunara de burta, pentru fiecare gropita de celulita si fiecare colacel aparut o data cu trecerea timpului si escapedele culinare, sanii ridica si ei o mare problema. Simbol al feminitatii, maternitatii, dar si al senzualitatii si sex- appealului, sanii ne pot face sa ne simtim minuni alea Creatiei Divine sau experiment al fortei gravitationale.

De ce ridica totusi sanii atatea probleme de simt estetic? Unii sunt prea mici, altii prea mari, iar timpul ii face sa se lase. Evident, timpul si alte cauze externe duc la lasarea sanilor. Fluctuatiile de greutate, alaptatul sunt doua dintre cele mai reale cauze. Sanul se lasa pentru ca este format din tesut gras si piele, iar totul tine de elasticitate. Indiferent cat de multe creme si colagen am folosi, timpul nu iarta pe nimeni. Si in fond este ceva natural care arata ca functinam corespunzator.

Miturile care planeaza in jurul fermitatii sanilor

  1. Sanii sunt sustinuti de ligamente si muschiul pectoral. E adevarat ca ligamentele si muschiul au calitatea de a sustine pielea, insa in cazul sanilor, care prin structura lor, sunt grei, ligamentele mai sus mentionate nu sunt suficient de puternice pentru a sustine grutatea unui san mare. La fel si in cazul muschiului pectoral, un muschi mare pozitionat pe torace. Acest muschi trebuie lucrat intens, de regula in sala de fitness cu greutati mari, insa asta doar pentru a il dezvolta si a oferi tonus. Un san lasat nu se va ridica cu ajutorul pomparii muschiului pectoral. Ideea ca sanul este legat de muschi este un mit. Sanul este o anexa a pielii, pozitionat deasupra muschiului.

  1. Purtatul sutienului face ca sanii sa se lase. Eu am auzit asta toata copilaria mea. Un fel de lege nescrisa si care a circulat din gura in gura pana in zilele noastre. Poate ca si acum exista femei care fug de sutien din acest motiv, insa cu un simplu exercitiu de imaginatie totul va parea logic. Lasati liberi, sanii mari si grei fara o sustinere suplimentara nu fac altceva decat sa puna o mare presiune pe piele, care cu timpul isi va pierde elasticitatea, fermitatea si astfel sanul va fi lasat. Sutienul are calitatea de a sustine sanul, fiind antigravitational si trebuie purtat cu sfintenie, mai ales in cazul doamnelor cu sanii voluminosi, mai ales atunci cand fac sport.

  1. Augmentarea mamara ridica sanul. Intr-o oarecare masura da, insa nu in totalitate. Daca vorbim despre un san mic si foarte putin lasat, evident ca o proteza mamara va imbunatati aspectul sanului din punct de vedere al volumului. Insa daca vorbim de un san mare si foarte lasat, ca proteza de silicon sa atinga scopul interventiei, este necesara si o excizie a surplusului de piele.

Cum prevenim lasarea sanilor?

  1. Mentinerea unei greutati corporale constante. Slabitul si ingrasatul afecteaza cel mai mult calitatea pielii si in special aspectul sanilor. Acest lucru este valabil si pe perioada sarcinii cand femeile trebuie sa acorde o atentie deosebita acumularii kilogramelor in pls. Este inevitabila aceasta crestere in greutate in timpul sarcinii, insa facuta in timp si nu brusc, va reduce cu mult riscul ca sanii sa se lase.

  1. Reducerea timpului de expunere la soare si raze UV. Soarele, mai exact expunerea la soare, deshidrateaza, fapt care duce la imbatranirea pielii prin pierderea tonusului. O expunere moderala si insotita de creme cu factor inalt de protecte, poate preveni lasarea sanilor, dar si aparitia cancerului mamar.

  1. Purtarea sutienului sau a bustierei. Un sutien lejer sau o bustiera care nu preseaza sanul combat gravitatia, sustin sanii, indiferent ca vorbim de cei foarte mari sau cu nimensiuni normale.

Facebook Comments

Related Posts

by
Previous Post Next Post
0 shares
Back