Din seria „Eu sunt Pistol…nu faceti ca mine’’


Buna! Pistol ma intitulez…si Alexandra. Multe dintre voi ma cunoasteti de pe blog si postari, altele ma cunosc abia acum.

Long story short, am fost grasa de vreo 2 ori in viata mea, prima oara pe la 16 ani cand ajunsesem la vreo 73 de kilograme si a doua oara pe la 23 cand cantaream peste 75. Acum am ajuns la o greutate normoponderala si ma mentin asa cu mici fluctuatii, de vreo 9 ani.

Si pentru ca este despre #AsaNU, azi nu o va povestesc despre cum am reusit, ci va voi povesti ce am facut de am reusit sa rup 2 perechi de blugi in cabina de proba, desi teoretic eu eram la dieta si faceam chiar si sport. Paradoxal, nu? A! Si in caz ca nu v-ati dat seama, blugii pe care i-am rupt erau cea mai mare masura.

So, ce faceam gresit si de ce in loc de patratele apareau colacei si cerculete?

  1. „Mancam o data pe zi”

Ok, mancam o data pe zi cate 3 ore incontinuu…seara. De ce spun ca mancam o data pe zi? Pentru ca atata vreme cat nu ma vedea nimeni si nu ma asezam la masa sau nu mancam din farfurie, consideram ca nu se pune. Sticksurile, grisinele, pateurile sau covrigii, pentru ca erau mancati din picioare si de pe biroul altora, nu se incadrau nici macar la gustare. Asadar biata de mine statea o zi intreaga nemancata, iar seara cand ajungeam acasa incepeam cina inca de la gura de metrou: 150-200 de grame de foietaj cu ceva sarat si dulce, ca imi scazuse usor glicemia toata ziua, apoi, ajunsa acasa, luam un aperitiv care consta intr-un sandwich dintr-un colt de paine in care indesam tot ce gaseam in frigider…o data cred ca am pus si pasta de dinti. Glumesc, am pus maioneza. Si nu o data, ci de mai multe ori. Ei si dupa acest aperitiv, luam cina bine meritata pe care o asteptasem toata ziua. De regula variantele erau aproximativ doua: paste sau cartofi si ceva carnita. Urma si un fruct pe post de desert, ca na, doar eram la dieta si nu puteam sa o stric. Dar de fiecare data ciocolata prindea glas si ma imbia cu chemarea ei asemeni unor sirene. Mancam si ciocolata ca na, doar nu mancasem nimic toata ziua. Ma lua somnul, ziua lunga, masa si mai lunga…eram epuizata. Concluzia: #AsaNU

  1. Mancam orice pentru ca faceam sport.

Extraordinar!, imi spuneam in mintea mea. Ce minunatie sa pedalezi 30 de minute in timp ce te gandesti na nemurirea sufletului si apoi sa poti manca absolut ce iti doresti! Alchimie de-a dreptul…magie! Dupa cum probabil v-ati dat seama, ma suiam pe o bicicleta si pedalam la cea mai scazuta intensitate vreo 30 de minute…in zilele bune cand ma simteam o adevarata sportiva. Nu gafaiam, nu transpiram, insa autosugestia, stiam eu ca ar functiona, drept pentru care plecam cu cea mai epuizata infatisare. Ce ti-e si cu subconstientul asta! Acasa imi pregateam un pranz demn de campionii la culturism…o masa de incarcare, doar nu voiam sa pierd masa musculara, ba mai mult voiam acumulare de masa musculara. Ce?! Nu se acumuleaza masa musculara pedaland juma’ de ora??? Ei bine nu, insa asta am aflat abia dupa ce am acumulat o mare masa de grasime. In ce consta masa mea? Pai in mare parte intr-o portie mare de orez/ cartofi copti sau fierti si o halca mare de carne de vita, preparata medium rare. Vazusem eu ca asa mananca sportivii. Concluzia: #AsaNu din nou!

  1. Ma tratam de gastrita

Ceea ce nu era rau daca m-as fi tratat corespunzator, insa eu ma tratam rontaind covrigei si alte crantanele de genul. Nu imi imaginam ca de fapt gastrita o puteam trata mancand la ore regulate si alegand alimente antiacide. Nu! Eu rodeam covrigei, sticksuri si sticksulete, pufuleti si chipsuri cand nu ma vedea cineva. Panaceu pentru durerea si aciditatea din stomacul meu. Si credeti-ma, nu-i de colo sa mananci zilnic peste 400 de grame de carbohidrati si culmea nici gastrita sa nu se vindece. Concluzia. Ati ghicit! #AsaNu.

Gastrita este o afectiune comuna, nici de neglijat, dar nici de tratat dupa ureche. Nu paine si nici covrigeii o vor trata sau ii vor ameliora simptomele, ci mesele regulate si alimentatia sanatoasa.

Deci #vrabiutelor voi sa nu faceti ca mine. Nu va pacaliti singure. Mancati corect si faceti sport si nu uiitati: 30 de minute de miscare pe zi nu este sport. Este MISCARE!

Facebook Comments

Related Posts

by
Previous Post Next Post
8 shares
Back