Balan, dietele, kilogramele si vrabiutele

„In timpul sarcinii ajunsesem la 85kg , de la 62, toata viata am fost plinuta si cel mai mult am cantarit 95kg( in timpul facultatii, acum 7 ani ), am tinut diferite diete dar dupa ce terminam de tinut o dieta, reveneam la mancaruri junkfood si puneam dublu inapoi… pana cand am cunoscut vrabiutele si am reusit sa ajung la 57kg in prezent, cu alimentatie sanatoasa si sport!’’

Cred ca deja majoritatea vrabiutelor o cunosc pe Balan Valentina. E mereu pusa pe glume, vesela si joviala, sare in ajutorul fiecareia dintre noi atunci cand ne aflam in impas, fie cu un sfat, o incurajare sau o dojana, pentru ca asa e ea, un om onest care nu va spune niciodata ceea ce interlocutorul ar vrea sa auda. Va spune mereu adevarul cu o franchete care trezeste la realitate si trebuie sa recunoastem ca in momente in care ne abatem de la drum avem nevoie de un om ca ea care sa ne zgaltaie putin.

Vazand-o acum atat de slabuta  si cu o musculatura din ce in ce mai vizibila, multe veti gandi „ce usor este pentru ea sa dea sfaturi’’. Intr-adevar ii este usor si nu pentru ca nu stie ce inseamna povara kilogramelor in plus si lupta cu ele, ci pentru ca si ea a fost grasa. Pentru multe persoane, cuvantul grasa suna dur, insa stiu ca pentru ea este adevarul gol-golut si nu ar incanta-o apelative precum „plinuta, fufoasa, durdulie’’ etc.

 

„…toata viata am fost plinuta si cel mai mult am cantarit 95kg, mai exact acum 7 ani, in timpul facultatii.’’

 

Tocmai pentru ca arata atat de bine acum, am pregatit si un colaj drept dovada a kilogramelor multe in plus. E ciudat nu, cum dupa o slabire atat de spectaculoasa pielea ei arata impecabil?

 

„…am tinut diferite diete dar dupa ce terminam de tinut o dieta, reveneam la mancaruri junkfood si puneam dublu inapoi… pana cand am cunoscut vrabiutele si am reusit sa ajung la 57kg in prezent, cu alimentatie sanatoasa si sport!’’

 

Ei bine nu e ciudat si asta pentru ca Vale a noastra a inteles, dupa multe incercari esuate, ca alimentatia echilibrata si sportul reprezinta drumul sigur catre succes. Nu diete de duzina, nu 5 kilograme slabite la foc automat si puse la loc cu o viteza naucitoare. Marele noroc a fost ca si-a dat seama la timp, si-a scos din vocabular notiunea de dieta si a imbratisat un nou stil de viata, mai activ, mai sanatos si mai echilibrat echilibrat. Si inca ceva, Valentina arata asa cum o vedeti si cum o vad si dupa o sarcina, in urma careia ajunsese sa cantareasca 85 de kilograme de la 62. Deci nu a trecut doar o data prin chinul kilogramelor in plus, ci de doua ori. Acum fetita ei Sarah are 2 ani si jumatate si e un real ajutor pentru mamica ei atunci cand vine vorba de conditie fizica, caci mereu are grija ca mami sa nu leneveasca prea mult in canapea, asadar mai mazgaleste un perete, o oglinda…canapeaua sau chiar toate trei o data.

 

Asa-i ca parca acum nimic nu mai pare imposibil?

Facebook Comments

Related Posts

by
Previous Post Next Post
22 shares
Back