Georgiana Lazar- De la colacel la patratel

 

Una dintre cele mai fit fete din grup, unul dintre exemplele cele mai frumoase si demne de urmat, dovada vie ca se poate de ajunge de la o greutate mare la o forma fizica de invidiat. Ea este Georgiana Lazar, amazoana noastra cu abdomenul sculptat, cea care impartaseste cu noi toate secretele unui  antrenament eficient.

Daca i-a fost usor? Cu siguranta nu, dar niciun drum catre victorie si implinire, fie ea personala sau profesionala, nu este usor.

Personal, am fost foarte curioasa care a fost povestea ei, cum a inceput totul si ce a tinut-o pe linia de plutire, asadar, am intrebat-o tot ce mi a trecut prin cap. Si daca povestea ei este atat de frumoasa, atat de complexa si de motivanta, cu permisiunea ei, am decis sa pun intr-un articol interviu atat intrebarile, dar si raspunsurile ei. Cu siguranta ceea ce veti citi va fi o trezire la realitate asa cum a fost si pentru mine.

 

 

AP: Stiu ca nu mereu ai avut forma fizica de acum, motiv pentru care esti de atata timp alaturi de grupul vrabiutelor si ajuti la indeplinirea visurilor multor femei. Esti, in acest moment cea mai buna varianta a ta?

GL: Uitandu-ma in urma, in acest moment sunt cea mai buna varianta a mea, insa privind optimist catre viitor cred ca este loc pentru mai bine, asadar trag tare pana in momentul in care ma voi declara pe deplin multumita.

 

 

AP: La fel ca noi toate de aici si tu ai avut probleme cu greutatea. Cand au inceput si ce crezi ca a declansat acumularea de kilograme? La fel de important este si cat anume ai cantarit cel mai mult?

GL: Probleme cu greutatea am avut inca din copilarie, porecla mea de atunci fiind grasa. Fiind copil, nu constientizam foarte bine aceasta problema si cel mai probabil ca acumularea de kilograme se datora alimentatiei gresite. Cel mai mult am cantarit 80 de kilograme, perioada in care aveam un singur rand de haine. Nu voiam sa cumpar mai multe, desi acum cred ca ar fi fost un factor motivant la vremea respectiva.

 

AP: Ai constientizat inca de la inceput ca incepi sa te ingrasi sau gaseai scuzele clasice?

De constientizat constientizamm cumva, pentru ca ii furam fratelui meu revistele de culturism si contemplam cu privirea abdomenele cu patretele ale modelelor din revista. Imi promisesm ca la un moment dat voi fi si eu ca ele, insa la vremea respectiva credeam ca dupa 10 abdomene voi arata ca ele. Abia mai tarziu am inteles cu ce se mananca si sportul si alimentatia sportiva. Cat despre scuze, sa stii ca nu mi-am cautat niciodata, pentru ca aveam o incredere fantastica in mine si asta se datora si faptului ca aveam succes la baieti, chestie care conteaza enorm pentru o adolescenta. Pana pe la vreo 18 ani eram sus de tot cu increderea.

 

 

AP: Cand ai realizat cu adevarat ca ai o problema cu greutatea si care a fost factorul care te-a determinat sa iei masuri?

Pentru mine nu greutatea, respectiv numarul ala de pe cantar, ma stresa, ci mai degraba forma fizica. Pe mine cel mai mult ma complexa burta si pentru ca mereu am cochetat cu ideea de bustiere si maiouri scurte, faptul ca nu le puteam purta ma frustra destul de tare. O alta dorinta a mea arzatoare care nu prea se pupa cu cele 3 randuri de burti pe care le aveam, era cercelul in buric. Mi l-am dorit enorm si abia anul acesta, in vacanta, am reusit sa-l pun pentru ca abia acum am abdomenul potrivit, din punctul meu de vedere, pentru asta.

 

 

AP: Ai abordat de la inceput un sil de viata sanatos sau ai incercat variante extreme? Stii, multe dintre noi, pana in momentul in care am inteles ca salvarea sta in schimbarea stilului de viata, am tinut tot felul de diete dupa ureche. Esti si tu una dintre cele care au apelat la astfel de masuri?

GL: Pana cand am ajuns in Danemarca, mai exact acum 5 ani, va spun sincer ca nu stiam ce inseamna un stil de viata sanatos. Plus de asta mereu am gandit ca nu imi permit un stil de viata sanatos, credeam ca este mult prea scump. Exista un sambure de adevar, pentru ca da, mancarea calitativa este mai scumpa decat un parizer sau o conserva, insa punandu-le pe hartie, am ajuns la concluzia ca pe alimentele nesanatoase cheltuiam chiar mai mult, pentru ca fiind calorii goale in mare parte, nu tineau prea mult de foame, asa ca trebuia sa mananc si mai mult. Pe cand, cu banii respectivi as fi putut alege un avocado, un piept de pui, nuci, semninte. Pentru mine dieta insemna infometarea cateva zile, apoi cand simteam ca cedez dadeam iama in frigider si mancam absolut tot ce se putea manca. Evident ca ma intrebam oare de ce nu functioneaza si eu in continuare am burta, celulita si mai sunt si plina  de cosuri. Partea buna este ca m-am autoeducat, iar asta s-a datorat si vietii de aici.

 

 

AP: Esti foarte atletica…ai un corp foarte bine lucrat si cu siguranta in spate sta o munca titanica. Pasiunea pentru sport ai avut-o dintotdeauna?

 

GL: Da, de mica am fost atrasa de sport. Imi doream foarte tare sa devin gimnasta, motiv pentru care exersam in spatele casei tot felul de sarituri…inslusiv cele cu coarda despre care vreau sa spun ca reprezinta un antrenament de tip cardio foarte bun si extrem de solicitant. In scoala generala am jucat si handbal. Vis-a-vis de sport, mereu am mers pe ideea ca este cea mai sigura varianta de disciplina, disciplina care conduce catre putere si independenta.

 

AP: Fiind atat de fit, multe femei ar fi curioase sa stie daca mai trisezi din cand in cand si care este placerea ta culinara vinovata?

 

GL: Da, trisez si eu ca doar om sunt. Nu pot spune nu la mamaliga si cu manan pe inima spun ca mamaliga este slabiciunea mea: cu branza, cu oua, cu fasole, cu orice, numai mamaliga sa fie. Probbil ca acum 4 ani ti-as fi spus ca nu pot renunta la zahar si orice este dulce, dar se pare ca mamaliga conduce detasat, caci de dependenta de zahar am scapat. Si cand te gandesti ca doar cafeaua o beam cu 3 lingurite pline de zahar.

 

AP: Cat de des iti faci poftele?

 

GL: Daca pofta nu-mi da pace o zi intraga, cu siguranta mi-o satisfac, insa a doua zi la sala trag si mai tare. Plus de asta ma rezum la o singura pofta si nu o tin asa din pofte in pofte satisfacute cate 3 zile.

 

AP: Multe persoane considera ca femeile cu o musculatura dezvoltata isi pierd din feminitate. Ce parere ai despre aceasta afirmatie si ce anume te-a determinat sa iti modelezi corpul in felul acesta?

GL: Acum nu stiu daca persoanele astea gandesc asa din convingere sau din cauza ca nu pot ajunge la forma respectiva. Musculatura definita in cazul unei femei nu inseamna pierderea feminitatii, ba dimpotriva. Atentie, musculatura definita nu este totuna cu musculatura unei practicante de culturism. Asadar o musculatura bine lucrata si intretinuta nu te transforma pe tine ca femeie intr-un barba, cu doar te ajuta sa ai formele potrivite la locul potrivit. Un fund bine lucrat in sala de sport nu va putea fi niciodata egalat de toate operatiile si implanturile din lume.  Plus de asta, o musculatura dezvoltata te ajuta sa arzi si mai multe calorii, protejeaza incheieturile si coloana, sa ca…muschi sa fie…sau sa facem!

 

 

AP: Ce anume le-ai transmite acestor persoane care considera ca musculatura bine definita nu este o calitate pentru femei?

GL: Sincer nici grasimea sau celulita nu este chiar o virtute sau vreun apanaj al feminitatii. Si asa cum am spus si mai sus, o musculatura definita nu ne transforma in masculi. Atunci cand se intampla asta, vorbim deja de extreme si de substante. Din punctul meu de vedere, a fi fit este egal cu a fi sexy.

 

AP: Ce sfat ai pentru persoanele care, fie nu si gasesc motivarea, fie nu stiu sau nu inteleleg ce trebuie facut pentru a face kilogramele sa dispara pentru totdeauna.

GL: In primul rand sa se gandeasca la sanatate. Sa fii gras sau plinut nu inseamna ca esti sanatos, ci inseamna ca ai creat un dezechilibru, ca esti mai greoi si ca iti supui inima si oasele la un efort dublu. Tot ce tine de kilogramele in plus atrage dupa sine si un aspect fizic nu foarte placut, iar ca o consecinta fireasca apare stima de sine scazuta. Motivarea ete in mintea noastra si declicul tot acolo se intampla, fie ca il  declanseaza o rochita frumoasa in care nu intram, fie imaginea noastra din oglinda, dar totul este de ordin psihologic. Alimentatia sanatoasa nu se deprinde peste noapte, ci necesita putin timppentru a te documenta, a asimila informatia si a o pune in practica. Este foarte important sa ai si ajutor din partea cuiva, sa stii ca nu esti singur pe drumul asta si ca ai un partener de nadejde asa cum am gasit eu aici pe grup. Si o spun sincer ca daca acum 5 ni as fi dat peste acest grup nu as fi avut nicun esec. Am testat pe mine, din pacate, tot ce se putea testa, dar pana nu am schimbat totul radical, rezultatele au intarziat sa apara. Nu exista jumatati de masura aici, ci totul sau nimic. Fetele trebuie sa inteleaga ca a fi fit nu inseamna sa mori de foame, sa slabesti nu inseamna ca tii o dieta sau o cura de slabire, ci ca faci alegeri inteligente si ca te intorci la principiile alimentare stravechi cand mancarea era simpla, curata si fara cuburi magice pentru ciorbe si arome de tot felul pentru fripturi sau alte mancaruri gatite.  Mancarea sanatoase de scuteste de multe neplaceri si este, cu singuranta, o investitie buna pe termen lung, investitie care nu isi va pierde niciodata valoarea.

 

Facebook Comments

Related Posts

by
Previous Post Next Post
26 shares
Back