Da-ti timpul inapoi, femeie

 

 

In topul celei mai uzuale scuze pentru lipsa de implicare in ceva ce ne face NOUA bine este timpul.

Ne-am nascut in comunism (cele trecute de 25 de ani), am fost crescute de parinti crescuti la randul lor in comunism si asta ne-a afectat foarte grav temelia, fundatia personalitatii noastre de femeie.

Am fost crescute sa DAM. Sa dam timp scolii/ invataturii, am crescut cu mame care, la randul lor, dadeau: timp sotilor, noua, iar noi am crezut mereu ca asa trebuie, sa dam! Si acum, femei la casele noastre, cu propriile noastre familii, noi DAM! Dam timp sotilor, copiilor, serviciului, casei, gradinii, dam timp fara sa ne gandim ca primele care ar trebui sa se bucure de timpul NOSTRU suntem chiar NOI!

Nu vin acum sa va invat sa va razvratiti de maine si sa va ignorati sotii, sa lasati copiii sa urle de foame si voi sa stati cocotate in canapea cu vinul in mana. Vin azi la voi sa trag un semnal de alarma extrem de important: timpul ce-l dam DOAR altora, trebuie sa cuprinda cumva si TIMP pentru NOI!

Povestea timpului meu este una trista pana la un punct, dar sunt fericita ca m-am trezit la timp. A venit o zi, acum vreo 2 ani si putin, cand, uitandu-ma in oglinda la cele 85 de kg care imi mutilasera trupul, plangeam si-mi spuneam: “dar eu NU am timp sa imi gatesc separat, nu am timp de sport, nu am timp sa citesc si sa inteleg despre nutritie, nu am timp sa stau pe un grup sau altul de suport si sa vad cum reusesc altii sa slabeasca… eu nu am timp… EU NU AM TIMP!!!!”

Si atunci ceva magic m-a lovit peste ceafa si am realizat ca NU pot spune ca nu am timp pentru mine, e timpul MEU, sunt ale mele 24 de ore. Am inteles ca trebuie doar sa aranjez altfel lucrurile din viata mea, sa imi responsabilizez mai mult sotul, copilul, sa organizez mai bine timpul lor si al meu, astfel incat sufletul meu sa primeasca de la mine insami TIMPUL meu si ATENTIA mea!

Timpul este cea mai vitala resursa pentru orice fiinta pe acest pamant! Luati cate putin din timpul pe care il oferiti doar altora si dati-vi-l INAPOI!

Nu va fi un proces usor, caci atunci cand iei oamenilor din jur ceea ce i-ai obisnut ca li se cuvine sa aiba, gen atentia ta si timpul tau 100%, ei vor percepe aceasta schimbare ca pe ceva deranjant. Nu le va placea, va vor judeca, poate veti fi intrebate “de ce acum stai atat sa citesti pe internet despre alimente? De ce sari coarda 30 de minute in loc sa veghezi copiii? De ce sa nu-mi mai faci noaptea la 12 cartofi prajiti cand stii ca eu sunt innebunit dupa ei?”

 

Schimabrile creaza mereu probleme! Dar ceea ce trebuie sa intelegeti este ca o problema creeaza mereu SOLUTII! Care apropos, sunt doar schimbari. Solutiile sunt alte schimbari care, cum spuneam, cand vin aduc noi probleme…si tot asa.

Deci sa intelegem ceva: problemele SUNT aici si vor STA mereu sub o forma sau alta. Nu putem, trai o viata fara probleme, dar hai sa invatam sa nu le numim problem ci PROVOCARI. Iubim PROVOCARILE, asa e? Nimeni nu isi doreste probleme, dar IUBIM PROVOCARILE! Provocarile sunt necesare pentru dezvoltare, pentru crestere, iar cresterea este VIATA! Sistemul este cool atata vreme cat privim pozitiv spre viitor. Daca vrem o viata extraordinara, o viata care sa ne aduca si noua bucurii!

Nu spune nimeni ca vom putea sa avem mereu doar o viata plina de soare si ciripit de pasarele, dar cu siguranta vom avea o viata mai frumoasa daca ne relaxam si daca ne oferim si noua insene atentia de care orice fiinta umana are nevoie! In mainile noastre este puterea, puterea de a schimba ceva in ceea ce traim azi si ne aduce umbra si durere in suflet!

Amintiti-va sa TRAITI! Amintiti-va de voi! Oferiti-va timp chiar daca asta inseamna sa deranjati pe cei din jur: soti, copii, parinti, prieteni, soacre etc! Faceti-va loc in vietile pentru VOI, fie ca asta inseamna 15 minute de sarit coarda, refuz de a praji cartofi la 12 noaptea, picior in prag pentru un abonament la sala ori 50 de euro pentru un stepper, fie orice simtiti ca va aduce bucurie si implinire, JUST DO IT!

 

Facebook Comments

Related Posts

by
Previous Post Next Post
46 shares
Back