Cu ce slabim toamna asta?

 

Desi parca e mai simplu de slabit vara, mergand pe premisa total gresita ca avem la dispozitie multe fructe, toamna, mai saraca in astfel de recolte, ne aduce in schimb o varietate de legume pe cat de gustoase, pe atat de bune si recomandate in slabit. Au putine calorii, sunt pline de vitamine, minerale si antioxidanti, ne sculpteaza frumos silueta. Iata ce nu trebuie sa ne lipseasca din cosul de cumparaturi, dar nici din farfrie, toamna asta:

 

  1. Telina

Este extrem de saraca caloric, insumeaza aproximativ  20 de calorii la suta de grame, insa este foarte bogata in vitamine si minerale. Poate fi consumata in stare cruda in diverse salate, fiarta sau sub forma de piureuri si supe creme.

 

  1. Morcov

Desi dulce, morcovul nu atenteaza la silueta noastra, ba chiar ne ajuta sa slabim fiind si el sarac in calorii (41 de calorii la suta de grame). Poate fi si un desert bun atunci cand simtim nevoia de ceva dulce, poate fi folosit la salate  si, in combinatie cu alte legume, poate fi gatit sub forma de supa crema sau piure.

 

  1. Pastarnacul

O alta radacinoase minune si cu o aroma inconfundabila. Cu siguranta toate stim ce gust delicios capata ciorbele si supele datorita lui. Ca si telina si morcovul, pastarnacul are si el putine calorii, dar o multime de vitamine si minerale. Ca sa fie mai usor de pasat sau de adaugat in salate, alegeti intotdeauna pastarnaci mici, acestia neavand mijlocul lemnos precum cei mari.

 

  1. Sfecla

Cruda sau fiarta, salata sau sub forma de suc, ori smoothie, sfecla este una dintre minunile pe care toamna le ofera. Desi se gaseste si in restul anului, perioada cea mai buna de a consuma sfecla si de a profita de beneficiile ei, este aceasta. Plina de antioxidanti, vitamine si minerale, sflecla este si un bun detoxifiant, iar continutul ridicat de fibre imbunatateste digestia si tranzitul intestinal.

 

  1. Ridichile

Desi nu sunt prea multe variante de a le consuma, ridichile dau un gust excelent salatelor, si pentru ca au extrem de putine calorii ( cea rosie 16 calorii la suta de grame, iar cea neagra 20) pot fi consumate ca si gustari intre mesele principale sau, ori de cate ori simtim ca foame nu ne da pace. Pe langa vitamine si minerale, ridichile mai au si alte calitati: stimuleaza digestia, cresc imunitatea si ajuta la scaderea colesterolului rau.

 

  1. Cartoful dulce

Desi denumirea ne poate induce in eroare, cartoful dulce nu face parte din aceeasi categorie cu cel obisnuit, despre care stim ca, fiind foarte bogat in amidon, nu este chiar indicat in slabit. Cartoful dulce in schimb contine putini carbohidrati, iar in mare parte sunt fibre, Are o consistenta cremoasa si un gust dulceag, o combinatie intre dovleac si morcov. Au dor 76 de calorii pentru suta de grame si, nefiind inruditi cu celebrul cartof alb, pot fi consumati, chiar si in perioada de slabire, alaturi de carne slaba (peste sau pasare).

Facebook Comments

Related Posts

by
Previous Post Next Post
22 shares
Back