Ananasul- Cel mai bun digestiv natural

 

Nu stiu cum se intampla in cazul altor persoane, insa eu cand ma gandesc la ananas, vizualizez fie niste rondele, fie niste cubulete galben aprins, zemoasa si cu un miros care cuprinde intreaga casa. Mi se umple gura de apa si deja ii simt aroma si usoarele intepaturi pe limba. Aproape ca sunt la lift si ma duc sa cumpar unul mare si copt.

Nu numai ca din el se poate face un suc natural extraordinar si cu putine calorii, care, intre noi adultii fie vorba, poate fi folosit in cocktailuri alcoolce, taind orice urma de tarie, dar poate fi o gustare ideala sau un desert delicios.

Ce il face atat de bun si de miraculos?

In primul rand, in mare parte este apa, contine multe fibre, ceea ce ajuta si imbunatateste dieta si, foarte important, contine putine calorii. Asadar, in perioada de slabire este un ajutor de nadejde.

Ananasul contine bromelanina, un amestec de substante, printre care si o pereche de enzime absolut incredibile, respectiv enzimele proteolitice si proteaza.

Bromelanina are un efect antiinflamator, substanta fiind folosita din ce in ce mai des in lumea sportiva, datorita acestei calitati, care reduce inflamatiile articulare si crampele musculare. Pe langa asta, bromelanina digera cu succes proteinele animale, astfel consumul de ananas dupa mesele incarcate va va scapa de probleme precum balonarea, senzatia de voma sau crampele abdominale.

Ananasul este si un bun diuretic, asadar persoanele care intampina problema retentiei de apa in mod normal, sau dupa mese copioasa, pot consuma cu incredere cateva feliute de ananas, sau chiar ceaiuri facute din cotorul fructului.

Este de asemenea bogat in vitamina C care vine la pachet cu o gama larga de antiohidanti, ajuta mentinerea unei pieli sanatoase, a organelor interne si imbunatateste considerabil sistemul imunitar, acest lucru fiind absolut necersar in aceasta perioada.

 

De ce sa il avem pe masa de sarbatori?

  1. Poate inlocui cu succes o felie de tort sau de cozonac.
  2. Enzimele pe care le contine ajuta la digerarea optima a proteinelor si a grasimilor.
  3. Dupa o masa copioasa, actioneaza intocmai ca un triferment.
  4. Excesul de carbohidrati favorizeaza retentia hidrica, insa in ajutor ne sare ananasul prin efectul sau diuretic.
  5. Datorita fibrelor si a continutului ridicat de apa, ananasul previne constipatia sau, mai grav, indigestiile datorate meselor bogate.

 

 

Facebook Comments

Related Posts

by
Previous Post Next Post
0 shares
Back