Detox- Moda care nu dispare niciodata

 

Oficial, sarbatorile de iarna au luat sfarsit si, multe persoane, facand un bilant al lor, constata ca au adunat amintiri frumoase, relaxare, voie buna si multe kilograme in plus.

Statistic vorbind, motoarele de cautare web inregistreaza un numar mare de cautari despre diete, salile de fitness iregistreaza castiguri mult mai mari, iar producatorii de ceaiuri/ pastile si alte produse de detoxifiere isi rotunjesc veniturile.

Pana la partea cu produsele destinate detoxifierii nu este nimic gresit si asta pentru ca pentru a slabi clar avem nevoie de o alimentatie speciala, alimentatie care mai poarta si numele generic de dieta. Nu este nimic gresit in a tine o dieta atata timp cat ea presupune o alimentatie echilibrata, iar deficittul caloric este in echilibru cu activitatile noastre zilnice. Gresit este sa tinem diete universale, cele cu care slbesc si alte trei vecine, gresit este sa ne infometam si sa facem sport  fara sa alimentam corespunzator organismul. Si la fel de gresit este sa tinem o cura de DETOX.

De cateva zile, pe toate posturile TV, apar fie promotori ai acestui fenomen numit DETOX, fie medici si persoane competente care demonteaza toate miturile din jurul acestei detoxifieri miraculoase.

In mod natural si firesc ne detoxifiem cu fiecare respiratie pe care o facem, pentru ca plamanii au rolul de filtrare, ne detoxifiem si de fiecare data cand mergem la toaleta, deci este o treaba fireasca pe care organismul o face zilnic. Sucurile de fructe, clismele facute in cine stie ce spa-uri exclusiviste sau acasa, ori diferite prafuri si pastile destinate acestui fenomen, nu sunt nimic altceva decat strategii de marketing sau, altfel spus, minciuni.

Singurul efect al acestor abordari este golirea colonului, adica o dereglare a tranzitului intestinal, iar rezultatul imbucurator este ca putem cantari cu 2-3 kilograme mai putin. Rezultatul mai putin imbucurator este un intestin iritan, balonare si durere de burta, urmata de o asimilare rapida a alimentelor solide, plus o retentie de apa.

Fructele nu sunt pentru suc, ci pentru a fi consumate ca atare cu aceeasi moderatie cu car consumam si deserturile. Stiu ca veti spune ca fructele sunt bombe de vitamine si minerale, insa va voi contrazice. Vitaminele si mineralele existente in fructe sunt infime comparativ cu cantitatea de zahar pe care o contin. Daca vreti intr-adevar bombe de vitamine si minerale, consumati legume. Cat mai colorate si cat mai aproape de starea lor naturala.

Daca doriti sa dati un restart ficatului dupa o perioada cu mancaruri grele, nu va indopati cu pastile, chiar si natiste, pentu ca tot ficatul le proceseaza, deci tot pe el cade greul. Este suficient sa alegeti alimente mai usoare, carne mai slaba si legume, insa mare atentie, legumele crude, consumate in exces, obosesc ficatul. Gatite putin la abur, sau sotate in putin ulei de masline si stropite cu zeama de lamaie sunt ideale si pentru ficat si pentru silueta.

Reglati toate aceste mese copioase si kilograme acumulate tot cu mancare, insa alegeti mancarea usoara, gatita cat mai simplu si nu uitati de hidtratare si miscare: Fac minuni!

Facebook Comments

Related Posts

by
Previous Post Next Post
0 shares
Back