Combinatii periculoase in farfurie

 

Cand vine vorba despre slabit, majoritatea considera ca este suficient doar sa reduca portiile de mancare. Reducerea portiilor de mancare reprezinta un principiu esential al slabitului si, asta, pentru ca este esential sa micsoram si dimensiunile stomacului, pregatind astfel erenul pentru perioada de mentinere. Insa nu este suficient sa reducem doar portiile, ci sa aleg cu atentie si calitatea alimentelor, dar si combinatiile lor.

O combinatie nefericita intre alimente, indiferent ca vorbim despre o portie mica, ne ingreuneaza procesul de slabire sa, in cazuri si mai nefericte, ne aduc kilograme in plus.

Cateva dintre combinatiile nefericite sunt:

 

  1. Celebra friptura la gratar cu cartofi

Daca privim din punct de vedere al sanatatii, atunci aceasta combinatie de carne cu cartofi, poate ingreuna digestia, poate provoca gaze si arsuri. Pentru o digestie optima, amidonul din cartofi are nevoie de fluide digestibile alcaline, pe cand carnea, de fluide acide. Combinatia dintre cele doua creeaza un blocaj care duce la tulburarile enumerate mai sus. In ceea ce priveste silueta, aceasta combinatie, mai ales daca vorbim despre cartofi prajiti, vine cu multe calorii si grasimi nesanatoase. Asadar NU pentru aceasta combinatie. In locul cartofilor normali, putem opta pentru cei dulci, mult mai saraci in amidon.

 

  1. Banane cu lactate

In ultimul tmp vad tot mai des combinatia de iaurt cu ceva cereale si cate o banana. La prima vedere pare o bomba de sanatate, insa adevarul este ca un astffel de mic dejun este o bombita de zahar cu o multime de calorii. Fructele dulci, se consuma de preferat individual, in prima parte a zilei ori inainte de un antrenament solicitant.

 

  1. Grasimile combinate cu carbohidratii

Este aceeasi poveste ca si in cazul primului punct. Chiar si atunci cand vorbim despre grasimile sanatoase, de preferateste sa le consumam separat de alimente bogate in amidon. In cazul carnurilor grase, ca sa evitam tulburari digestive, dar si kilograme in plus, o salata verde este cea mai buna optiune.

 

  1. Fructele pe post de desert

Fructele nu ar trebui sa fie privite niciodata ca un desert, ci intotdeauna ca mese de sine statatoare, mai ales ca ele, in mare parte, vin cu destul de multe calorii. Bogate in zahar, fructele vor fermenta, digestia va fi ingreunata, iar ca si consecinte neplacute, apar balonarea, flatulenta, crampele abdominale si tulburarile de tranzit intestinal. Pe termen lung, astfel de asocieri pot duce la colite de fermentatie si de putrefactie.

 

Facebook Comments

Related Posts

by
Previous Post Next Post
0 shares
Back