Mancam si dormim sau mancam si consumam energie?

 

Desi in teorie stam bine si cunoastem principiile slabitului sanatos si chiar cateva trucuri de a pacali poftele, vine un moment cand avem in fata noastra preparatul preferat si nu ne putem multumi doar cu gustatul, ci mancam pana ne simtim pline, atat sufleteste, cat si fizic. Evident ca nimeni nu incurajeaza astfel de apucaturi, mai ales dupa o perioada de mancat dietetic, o masa de genul asta ne poate provoca o indigestie serioasa, insa nu este chiar atat de tragic daca ne rezumam la un singur festin de genul.
Dupa masa, mai ales dupa cele bogate in calorii cum sunt cele din perioada sarbatorilor, de exemplu, nu este deloc indicat sa ne lungim in pat si sa tragem un pui de somn, ci musai trebuie sa facem ceva pentru a ajuta organismul sa arda calorii.

1. Deosebeste foamea adevarata de cea falsa
Dupa o masa bogata in calorii provenite, mai ales, din glucide, glicemia va suferi modificari mari, iar drept consecinta vom simti nevoia sa consumam si mai mult carbohidrati. In aceste situatii puteti consuma o cafea neagra, neindulcita, puteti iesi la o plimbare de macar 30 de minute, in parc si, de preferat ar fi sa nu evitati sa urcati si sa coborati scari.

2. Un Intermitent Fasting moderat
Adica nu vom tine post negru 24 de ore, insa putem sari peste o masa, cum ar fi cina. Ori putem renunta la cele doua gustari, iar mesele sa fie cat mai bogate in proteina si fibre. In caz ca va gandeati la un mic dejun cu prajituri, NU! Uitati de el.

3. Antreneaza-te intens
Acest punct se adreseaza persoanelor care practica sportul cu regularitate, acasa sau in sala de sport. Cresteti intensitatea exercitiilor, fie prin numarul de repetari, fie mariti greutatile. In cazul in care practicati exercitiile fizice aerobe, cresteti durata antrenamentului.

4. Revino la alimentatia sanatoasa si planul de slabit
Fara stres, atat fizic, cat si psihic, fara infometare, ci pur si simplu cu mancare gatita simplu, fara combinatii periculoase. Dupa o astfel de perioada, carnurile slabe, in special pestele, legumele, gatite la abur sau crude, sub forma de salata, sunt o binecuvantare, atat pentru stomacul greu incercat, dar si pentru silueta.

Facebook Comments

Related Posts

by
Previous Post Next Post
0 shares
Back