Mentinerea- cum o facem mai usoara?

 

Daca inca mai credeti ca slabitul este marea provocare, va spun ca provocarea incepe abia atunci cand vom ajunge la o greutate pe care dorim sa o mentinem. Asa cum am mai scris, slabitul poate fi usor, asta daca usor inseamna infometare sau, slabitul poate fi un proces de lunga durata, asta in cazul in care alegem varianta corecta.
Cum putem face mentinerea mai usoara?

1. NU dieta! DA stil de viata!
Desi suna absurd, pentru ca auzim in stanga si in dreapta cuvantul dieta atunci cand vrem sa slabim, aceasta notiune a capatat o conotatie negativa tocmai din cauza abordarilor alimentare: dieta cu apa, dieta cu oua, dieta cu fructe, dieta cu orice va poate trece prin cap si care de fapt este o tortura fizica si psihica la care ne supunem cu buna stiinta. Tot acerste gaselnite in materie de slabit, din fericire, dupa multe incercari esuate, ne-au facut pe multe dintre noi sa aegem un STIL DE VIATA. Asta presupune o alimentatie sanatoasa, din care sa nu excludem in totalitate niciun macronutrient, ci doar sa il consumam in combinatii corecte. Alegand, in momentul in care dorim sa slabim, un stil de viata sanatos, acest lucru va face din mentinere un mod de viata si nu un chin care ni se va parea ca dureaza la nesfarsit.

2. Trisam
Asta evident ca nu la fiecare masa si nu in fiecare zi, insa atuci cand ati ajuns la performanta mentinerii, veti stii si cand e cazul sa trisati cu 2-3 felii de pizza, ori cu o prajitura. Cand procesul de slabire se intampla in timp si nu in 2 saptamani, atunci calegeti sa slabiti pentru totdeauna, veti stii sa va impuneti limite si veti invata sa trisati gustand, nu mancand.

3. Pastrati obiceiul meselor regulate
Corpul nostru e un mecanism extrem de complex si de inteligent, asadar atunci cand stie ca se apropie ora mesei, metabolismul se va pune in miscare, de aceea este foarte important sa continuam sa avem perioade bine stabilite de repaos alimentar, mai exact sa nu incepem sa rontaim diverse, crezand ca daca vom sari o masa principala vom corecta gresala.

4. Ramaneti constante in stilul de viata echilibrat
Desi este la moda sa devenim vegani, ori sa ne hranim exclusiv cu lichide si sa apelam la tot felul de suplimente de vitamine si minerale, trebuie sa constientizam ca mancand echilibrat si fara a exclude vreun macronutrient, vom asigura tot ce ii trebuie organismului nostru. Incepand de la dentitie si pana la buna functionare a sistemului digestiv, avem nevoie atat de mancare solida, cat si de mncare lichida. La fel de alimente reci si calde.

5. Faceti miscare si odihniti-va suficient
Fie ca mergeti macar 2 kilometri pe jos si urcati toate scarile care va ies in cale, fie ca faceti sport acasa sau intr-o sala de sport, faceti din asta o constanta. Pe langa beneficiile aduse siluetei, miscarea ne mentine spiritul tanar, organele sanatoase si mintea limpede. La fel de important este si somnul. Indiferent cat de interesant si captivant este noul serial de pe Netflix, asigurati-va macar 7 ore de odihna pe noapte.

Facebook Comments

Related Posts

by
Previous Post Next Post
0 shares
Back