Caloriile negative- arzatori de grasime in forma naturala

 

Caloriile negative- arzatori de grasime in forma naturala

 

Desi numele poate induce in eroare, caloriile negative se refere la anumite alimente care, pe durata procesarii, fac ca organismul sa consume mai multe calorii decat contin alimentul ingerat. Deci ele nu sunt nici calorii goale, nici alimente fara calorii, sunt practic niste arzatoare de grasime in forma naturala.

Daca tot am mentionat caloriile goale, ce trebuie sa stiti este ca ele sunt caloriile ce favorizeaza depunerile de grasime si nu hranesc organismul. Mancarea de tip fast-food, painea alba, mezeluri, branza topita, bere si produse de patiserie.

 

Comparativ cu acestea, caloriile negative aduc nutrienti importanti organismului si, o dta consumate, ele actioneaza precum un arzator de grasime sau fat burners, denumire foarte cunoscute intre practicantii de sport cu greutati.

Pentru a slabi sanatos, fara infometare si fara a exclude nutrienti importanti din alimentatie, iata o lista cu alimentele care contin calorii negative. Alegand cu atentie din ele, puteti concepe meniuri gustoase, sanatoase si, mai mult, care topesc stratul adipos.

Proteine:

  • Vitel, iepure, miel
  • Gaina, curcan
  • Merluciu, pastrav, cod, macrou
  • Fructe de mare.

Fructe:

  • Ananas- contine enzime care faciliteaza arderea grasimilor
  • Caise- au efect laxativ
  • Capsune- elimina toxinele din organism
  • Citrice- lamai, porocale, mandarine, clementine, grapefruit- faciliteaza digestia
  • Fructe de padure: zmeura, fragi, mure, afine- normalizeaza glicemia
  • Mango- efect laxativ
  • Macese- reduce retentia hidrica
  • Merisoare- protejeaza tractul urinar
  • Pepene galben/ verde- contin antioxidati
  • Piersici- efect depurativ
  • Visine- continut redus de fructoza.

Legume:

  • Broccoli
  • Ardei gras- efect diuretic
  • Ardei iute- intensifica metabolismul
  • Castravete- efect diretic, elimina toxinele
  • Andive- stimuleaza secretia biliara
  • Conopida- ajuta tranzitul intenstinal
  • Ceapa, praz- degreseaza organismul
  • Fasole verde- contine antioxidanti
  • Gulie- regleaza tranzitul intestinal
  • Loboda- contine antiohidanti si minerale
  • Morcovi- bogati in betacaroten
  • Napi- efect diuretic
  • Patrunjel- efect diuretic
  • Ridiche alba, neagra, rosie- regleaza tranzitul intestinal
  • Sfecla- regleaza glicemia
  • Rosii- degreseaza organismul
  • Sparanghel- efect diuretic
  • Varza- bogata in fibre, efect diuretic si purgativ
  • Vinete- bogate in fibre
  • Spanac- bogat in fier si minerale
  • Usturoi- intensifica metabolismul.

 

Combinate intre ele sau folosite pe post de gustari, alimentele de mai sus pot alcatui meniuri ideale pentru a pierde kilograme intr-un mod sanatos, sigur si eficient.

 

Sursa foto: Google

Facebook Comments

Related Posts

by
Previous Post Next Post
0 shares
Back