Topul celor mai bune alimente in dieta

 

 

In mod total eronat, atunci cand ne gandim la o dieta, avem tendinta sa alegem o paleta restransa de alimente si asta, datorita miturilor legate despre slabit. Desi mult timp am stiut ca pentru a slabi trebuie sa ne infometam, sa renuntam la toti carbohidratii sau sa mancam multe fructe, adevarul este cu totul altul.

Orice aliment pe care il consumam ne poate aduce kilograme in plus sau ne poate ajuta sa slabim, diferenta facand-o cantitatea, combinarea corecta a macronutrientilor, dar si alegerea variantelor calitative a celor din urma mentionati.

 

Ce alimente nu trebuie sa lipseasca din dieta voastra?

 

  1. Ouale

Detasat, ouale ocupa primul loc in clasamentul celor mai bune alimente si asta pentru ca oul este cel mai complex aliment. Este principala sursa de proteina pura, galbenusul contine Omega-3, unul dintre cei mai importanti acizi grasi. In acelasi aliment se regasesc cantitati importante de biotina, potasiu, colina si acid folic. In ciuda miturilor, ouale pot fi consumate zilnic si chiar si seara, iar compozitia lui chimica il face sa fie un superaliment.

 

  1. Somonul

Este un peste gras, satios si cu un gust gust deloc pregnant, ceea ce il face iubit si in randurile celor care nu consuma peste deloc. Bogat in acizi grasi Omega-3 si proteina de calitate, somonul devine aliatul perfect in lupta cu kilogramele.

 

  1. Spanacul

Inca din copilarie stiam, datorita lui Popeye Marinarul, ca spanacul ne face „muschi”. Perfect adevarat! Spanacul este foarte bogat in proteina, insa pe langa asta contine si fibre, cantitati considerabile de Vitamina A si fier. La fel ca si oul, spanacul este un supraaliment.

 

  1. Cartoful dulce

Desi denumirea lui ne duce cu gandul la cartoful alb care, dupa cum stim, nu este recomandat in dietele de slabire, acesta este mult mai apropiat din punct de vedere nutritional si caloric, dovleacului. Are un continut redus de amidon, iar asta il face perfect pentru a fi consumat alaturi de o proteina animala.  Compozitia lui chimica este un cocktail de vitamine si minerale care regleaza nivelul de zahar din sange.

 

 

  1. Ghimbirul

Picant, dar si usor dulceag, ghimbirul da o savoare deosebita atat mancarurilor, cat si bauturilor, insa principala calitatea o reprezinta faptul ca este un termogenic natural, ceea ce este un excelent adjuvant in lupta cu kilogramele.

 

 

  1. Nucile si semintele

Desi au un continut ridicat de grasimi, consumate in cantitati reduse, acestea confera senzatia de satietate, sunt un boost de energie si ajuta la buna functionare a creierului. Mancate ca atare, in stare cruda, sub forma de gustari sau adaugate in salate, nucile si semintele nu trebuie sa lipseasca din alimentatia noastra.

 

  1. Avocado

Fiind un fruct, slab aromat, avocado poate fi folosit  in crearea deserturilor, dar cel mai mult sub forma de salate. Are o consistenta cremoasa, iar gustul se asemana cu cel al nucilor noi. Bogat in acid oleic, o grasime monosaturata, avocado este indicat in dietele se slabire.

 

  1. Sfecla rosie

Saraca in calorii, dar bogata in vitamine si minerale, sfecla rosie imbunatateste digestia, lupta cu radicalii liberi si ajuta sistemul neurologic. Cosumata in stare cruda sau coapta, sub forma de salata, sfecla este ideala in procesul de slabire.

 

  1. Fulgii de ovaz

Desi cerealele, datorita continutului ridicat de carbohidrati, sunt puse intr-o lumina proasta, sa nu uitam totusi ca nu toti carbohidratii sunt rai. In cazul fulgilor de ovaz avem carbohidrati complecsi, adica cei buni. Pe langa furnizarea de energie, consumul lor reduce poftele (ele apar de multe ori din cauza lipsei de carbohidrati), sunt satiosi, iar alaturi de putin lapte de cocos si cateva fructe proaspete, de preferat fructe de padure, devin un mic dejun hranitor si delicios.

 

  1. Iaurtul grecesc

Tot din cauza miturilor lergate de grasimi, avem tentinta ca atunci cand alegem un iaurt, sa ne indreptam catre unul fara grasime. Ce nu stim este ca cel mai bun pentru slabit, dar si pentru sanatate, este iaurtul gras, iar varianta 0 grasimi este una total nesanatoasa si gresita. Este bogat in calciu, grasimi sanatoase si mentine sanatoasa flora intestinala.

 

Sursa foto: Google

 

 

Facebook Comments

Related Posts

by
Previous Post Next Post
0 shares
Back