Top alimente care ne saboteaza digestia

Problemele digestive reprezinta o conditie medicala alcatuita din mai multe afectiuni si de care multe persoane sufera, insa fara a pune mare pret pe sanatatea digestiva pana in momentul cand anumite deregleri devin boli cronice.
O digestie deficitara inseamna automat o malabsorbtie a nutrientilor, completata fiind de senzatia de balonare, constipatia sau direea ca mai tarziu sa se ajunga la o boala de reflux si sindrom de colon iritabil. Unde mai punem ca si procesul de slabire este ingreunat la fel ca si randamendul in sala de sport.
Iata care sunt alimentele ce pot strica digestia daca sunt consumate prea mult si prea des.
1. Cerealele
Ocupa primul loc detasat si am spus asta in nenumarate randuri. Cerealele nu au beneficii considerabile, ba mai mult vin cu o multime de zaharuri, adica multe calorii goale. Stiu ce ganditi: sunt cereale integrale! Chiar si asa, cerealele ingrasa in egala masura, iar mai mult, excesul de cereale integrale duce la probleme de digestie. Colonul iritabil este cea mai des intalnita afectiune si se manifesta destul de agresiv: balonare excesiva, crampe abdominale si probleme de tranzit intestinal, constipatia fiind pe primul loc. Cu siguranta nu este necesar sa le excludem complet din alimentatie, insa nu trebuie sa le consumam zilnic si sa facem un ritual din asta la micul dejun. In plus de asta, cantitatea recomandata de cereale este de 2 linguri, nicidecum jumatate de punga.
2. Lactate
Desi multa lume crede ca principala problema si intoleranta, cand vine vorba de lactate, este lactoza, ei bine nu este intru totul adevarat. Principalele probleme digestive cauzate de lactate sunt provocate de CAZEINA, proteina din lapte. Sunt recomandate, totusi, lactatele precum iaurtul si kefirul provenite de la vaci crescute in conditii ecologice.
3. Leguminoasele
Soia in toate formele ei, fasolea de orice culoare, lintea, nautul si arahidele au ca efect balonarea. Nu sunt la fel de agresive precum cerealele, insa pe niste probleme digestive deja existente si simptomatologie frecventa, este recomandat sa fie consumate cu moderatie.
4. Zaharul
Pe langa faptul ca nu este deloc un aliat in lupta cu kilogramele, zaharul hraneste bacteriile rele care traiesc in flora organismului nostru, iar bacteriile rele din intestinul nostru nu fac exceptie. Inmulirea acestor bacterii duce la inflamatii si influenteaza negativ atat metabolismul, cat si sistemul nostru imunitar.
5. Zaharurile fermentate
Poliolii, oligozaharidele, monozaharidele si dizaharidele sunt zaharurile fermentate. Acestea nu pot fi digerate in totalitate in intestine, iar asta inseamna ca vor fermenta iar consecintele sunt urmatoarele: balonarea excesiva, crampele abdominale, flatulenta, dar si constipatia si diareea.
Alimentele care contin astfel de zaharuri sut urmatoarele:
Granele: secara, cereale, paste, biscuiti
Legume: porumb, spranghel, usturoi, ceapa, praz
Fructe: mere, pere, prune, mango, piersici, nectarine
Lactate: smantana dulce, lapte, branza moale
Oleaginoase: fistic si caju.
ATENTIE! Aceste alimente nu trebuiesc excluse dintr-o dieta alimentara, insa trebuiesc consumate cu moderatie, gatite corespunzator, combinate corect cu alte alimente si, doar in cazuri extreme cand o boala digestiva este deja instalata, se vor exclude doar pe perioada unui tratament recomandat de medicul curant.
Sursa foto: GOOGLE

Facebook Comments

Related Posts

by
Previous Post Next Post
0 shares
Back