Abdomen plat vs abdomen proeminent

Abdomen plat vs abdomen proeminent

 

Nu este neaparat o regula ca doar persoanele supraponderale au un abdomen proeminent, ci se poate intampla si in randul persoanelor normoponderale. Fie ca vorbim despre o depunere adipoasa sau doar despre balonare, abdomenul proeminent ne poate pune in situatii stanjenitoare. De retinut este faptul ca abdomenul plat nu este totuna cu abdomenul cu patretele. Pentru ultima varianta este necesar sportul, dar si conditia genetica favorizeaza aparitia lor.

 

Daca pentru a dobandi cele 6 patratele este nevoie de mult sport si un regim extrem de strict, lucrurile tind sa fie putin mai simple atunci cand dorim doar un abdomen plat si totul se poate face doar renuntand la cateva obiceiuri si alimente nocive, inlocuindu-le cu variante sanatoase si naturale de hrana sau stil de viata.

 

Ce trebuie sa evitam?

  1. Bauturile carbogazoase

Atunci cand vorbim despre sucuri acidulate, atat cele in varianta cu zahar sau „light’’ nu merg chiar mana in mana cu notiunea de abdomen plat. Acidul respectiv va dilata stomacul si nu numai asta, dar gazele rezultate se vor acumula in intestine ceea ce va duce la balonare si, automant, efectul va fi unul de abdomen marit.

 

  1. Dulciurile

Pentru ca au un continut foarte mare de zahar, pe langa celelalte ingrediente, dulciurile devin adevarate bombe calorice, desi la prima vedere pot parea infofensive daca prezentarea lor vine in varianta de portii mici. Sunt calorii goale, fara aporturi de nutrienti, iar totul se depunde sub forma de grasime. In afara de asta, zaharul fermenteaza, ceea duce la balonare, deci surplus caloric, abdoment proeminent si, cu timpul, depunere de strat adipos.

 

  1. Fructele in exces

Ca si in cazul dulciurilor, fructele, mancate in cantitati foarte mari si sub forma de desert, fie ingrasa datorita continutului mare de fructoza care se comporta intocmai zaharului clasic, dar fermenteaza, mai ales daca sunt asociate cu alte alimente. Cantitatea ideala de fructe este de maxim 300 de grame si este de preferat sa fie consumate la micul dejun sau la una dintre gustari.

 

Ce alimente trebuie sa introducem in alimentatie pentru un abdomen plat?

 

  1. Iaurtul grecesc

Bogat in grasimi sanatoase, proteina de calitate si probiotice naturale, iaurtul ete un aliment minune atunci cand vine vorba despre slabit, dar pentru mentinerea unei digestii bune, a unei flore intestinale sanatoase si un abdomen plat. Grasimile si proteinele din iaurtul grecesc, favorizeaza arderea grasimilor, iar probioticele naturale mentin tractul digestiv sanatos, eliminand efectele negative ale balonarii.

 

  1. Frunzele verzi

Salata verde, spanacul, rucola si valeriana sunt cateva dintre variantele de frunze proaspete pe care le puteti folosi la prepararea salatelor. Bogate in fibre, acestea curata tractul digestiv si intestinele de reziduuri si gaze, mentinandu-ne un abdomen plat.

  1. Ovazul

O cereala minune, bogata in fibre care are si calitatea de a absorbi excesul de apa din tesuturi. Deserturile sau celebrul terci din ovaz, nu numai ca sunt gustoase, dar ne vor asigura senzatia de satietate pe termen lung, ne vor regla tranzitul intestinal, iar abdomenul va fi unul armonios pe care nu trebuie sa il ascundem sub haine largi.

 

  1. Apa

Cel mai bun diuretic ramane apa, dar si cea mai buna forma de hidratare, ale carei efecte se vad atat in interior cat si pe exterior. Apa imbunatateste digestia, tranzitul intestinal, mentine o temperatura optima a corpului si, nu in ultimul rand, ne ajuta sa eliminam apa retinuta in tesuturi. 2 litri de apa pe zi si putem sa spunem adio balonarii, picioarelor umflate si pungilor de sub ochi.

 

Ce este de retinut, pentru un efect garantat si de durata, toate aceste alimente trebuie sa faca parte dintr-un plan alimentar sanatos, corect, imbinat cu extercitiile fizice si odihna. Un alt aspect foarte important, doamnelor, este faptul ca un strat mic de grasime in jurul adodomenului si al coapselor, este perfect normal si natural pentru noi femeile, acesta fiind un semn ca hormonii nostru functioneaza bine, suntem fertile si sanatoase.

 

Sursa foto: Google

 

 

Facebook Comments

Related Posts

by
Previous Post Next Post
0 shares
Back