Suplimente pentru slabit- Iluzia care poate costa prea scump

Suplimente petru slabit- Iluzia care poate costa prea scump

Un subiect care nu va ramane niciodata fara argumente, indiferent de care parte a baricadei te-ai afla: fie ca esti un sustinator al slabitului sanatos, fie ca vrei sa castigi bani din naivitatea oamenilor sau chiar a ta, subiectul suplimentelor de slabit nu va intra niciodata intr-un con de umbra.
Slabitul, ca orice alta ramura care tine de aspectul fizic, a devenit o industrie profitabila, iar asta nu este in totalitate ceva rau cata vreme industria promoveaza programe nutritionale sanatoase combinate cu cele de activitate fizica. Asa au luat nastere meseriile de tehnicieni nutritionisti si antrenori personali care, in urma unor cursuri, dar si a parcticii, au obtinut o calificare in acest sens.

Partea intunecata a industriei slabitului este cea formata din acele MLM-uri care vand produse minune de la cele destinate curatarii pardoselilor pana la potiuni magice care te slabesc vazand cu ochii fara sa depui prea mult efort.
Din pacate, partea intunecata are mai mult succes si asta pentru ca cei mai multi oameni sunt comozi si scuza lipsei timpului este baza esecului lor.
o alta scuza foarte comuna  este lipsa banilor, foarte multe persoane cu probleme de greutate, considerand ca o alimentatie sanatoasa te duce in pragul falimentului. Nimic mai gresit.
Daca nu dispui de timp pentru a face o minima documentatie despre slabit, atunci poti apela la un specialist in nutritie pentru a concepe un plan alimentar in funcie de nevoile tale. Suma pe care o vei cheltui pentru un astfel de serviciu este de cele mai multe ori cu mult mai mica decat suma pe care o vei cheltui pentru un „kit” sau „starter pack’’ in lupta cu slabitul.

Haideti sa vedem impreuna care sunt cele mai comune produse minune, dar mincinoase:

1. Ceaiurile de slabit
Incep cu partea buna a lor: sunt plante, deci un produs natural.
Partile proaste:
– Sunt plante care provoaca o purgatie puternica, insotita de crampe abdominale.
– Fiind purgative, vizitele dese la toaleta vor aduce cu sine o deshidratare serioasa.
– Persitaltismul (miscarea intestinelor) dat de aceste ceaiuri, de multe ori pot fi atat de agresive incat pot provoca o ocluzie intestinala.
– Minusul de pe cantar nu este o slabire reala, ci o pierdere de continut intestinal si apa.
– Sunt scumpe, iar daca nu, tot la fel de periculoase si ineficiente raman.

Optiunea sanatoasa pentru a scapa de retentia de apa si de a avea un tranzit intestinal bun este APA, dar si fructele si legumele crude. De cele mai multe ori mult mai ieftine decat o cutie de astfel de ceai si nici in spital nu riscam sa ajungem din cauza lor.

2. Shake.urile pentru slabit

Ei bine ele nu au nimic in comun cu pudrele proteice pe care practicantii de fitness le folosesc pentru un aport suplimentar de proteina.
Daca vom citi cu atentie etichetele lor, vom observa ca desi sunt pentru „slabit”, ele contin foarte mult zahar, ceva resturi de proteina hidrolizata si foarte multe substante cu denumiri alambicate.
Cum functioneaza slabitul cu un asemenea produs? Ei bine, nimic mai simplu. Acest produs, conform instructiunilor, inlocuieste o masa pricipala. Un pahar de shake are maxim 250 de calorii, inlcocuind toate mesele cu asa ceva, obtinem un singur rezultat: MALNUTRITIE.

In locul acestei minciuni ambalate frumos si cu gust de inghetata, alegeti o friptura si o potie de legume. Va veti ridica mult mai bine dispusi de la masa si veti slabi garantat daca respectati principiul deficitului caloric.

3. Vitaminele pentru slabit

Denumirea ar trebui sa fie prima care da de gandit. Nu exista vitamine pentru slabit sau pentru ingrasat. Exista vitamine si atat.
Cu siguranta ca anumite carente de vitamine in organism, cel mai adesea Vitamina D, poate ingreuna procesul de slabire, insa aceste carente le poate stabili doar un set de analize, iar adiministrarea lor se face numai la indicatiile unui medic. Vitamina D este una dintre acele vitamine care nu se asimileaza doar din suplimente, ci in combinatie cu alte vitamine si, foarte important, prin expunerea la soare.
Altfel, o dieta echilibrata, bogata in legume, ne va feri de astfel de carente de vitamine si minerale.

Acestea fiind spuse, mai exact scrise, inainte sa scoateti din buzunar cateva sute sau chiar mii de lei pe astfel de produse, ganditi-va ca puteti fi propriul vostru nutritionist sau puteti sa apelati la un ajutor specializat daca timpul nu va permite prea mult studiu in acest sens.

Facebook Comments

Related Posts

by
Previous Post Next Post
0 shares
Back