Enigma slabitului- Este procesul la fel pentru toata lumea?

 

Enigma slabitului- Este procesul la fel pentru toata lumea?

Experienta proprie, dar si cea a fetelor din comunitatea Jurnal de Vrabiuta- dieta celor 1200 de calorii, ma face sa spun ca, desi slabitul este usor de obtinut comparativ cu perioada de mentinere, acest proces nu este acelasi pentru toata lumea.
Fiecare organsim raspunde diferit atunci cand incepem o dieta de slabire, pentru unele persoane slabitul poate fi unul rapid si fara foarte mult efort, in timp ce alte persoane slabesc destul de lent, iar asta le pune rabdarea la incercare.

Iata ce anume ingreuneaza procesul de slabire?

1. Varsta

O data cu inaintarea in varsta, toate functiile organismului sufera modificari, productia de hormoni de asemenea, iar toate acestea atrag dupa sine o incetinire a metabolismului si bineinteles ca cele mai afectate sunt femeile.
Totusi, asta nu inseamna ca slabitul este imposibil, ci trebuie acordata o mult mai mare atentie disciplinei alimentare, dar si activitatii fizice. Daca pentru o persoana tanara de 20 de ani este suficient sa scoata din alimentatie sucurile si sa reduca putin cantitatea de carbohidrati, incepand cu 35 de ani, va trebui sa schimbam cu totul stilul de viata. Insa asta nu este o povara pentru ca beneficiile nu vor fi doar pentru silueta, ci si pentru sanatate, pentru calitatea pielii si a musculaturii.

2. Istoricul dietelor de slabire

Pe langa varsta, istoricul dietelor de slabire este un alt factor care poate inceti metabolismul, mai ales daca au fost unele extrem de restrictive si neadaptate propriilor nevoilor.
Pana in era internetului existau reviste in care circulau tot felul de diete care promiteau o slabire spectaculoasa. O data cu internetul, au aparut din ce in ce mai multe si la indemana tuturor. Desi fac ceea ce promit, aceste diete care se adreseaza maselor, nu sunt studiate suficient pe termen lung, motiv pentru care, reintoarecrea la un stil de viata alimetar complet si normal, aduce kilogramele in plus inapoi.
Cea mai mare greseala care saboteaza scopul final si anume mentierea pe termen lung de dupa slabire, este ca multe doamne si domnisoare apeleaza la astfel de diete in situatii de urgenta, atunci cand trebuie neaparat sa intre itr-o rochie in termen foarte scurt. Toate aceste diete fie au un deficit caloric foarte mare, fie se bazeaza pe disocierea alimentelor pe termen lung, proteina animala reprezentand pricipala sursa de hrana.
O dieta hipocalorica si hiperproteica va crea dezechilibre serioase pe termen lung si va incetini metabolismul, facand procesul de slabire din ce in ce mai greu.

3. Ambitia

Probabil acest punct este unul devenit cliseu de-a lungul anilor, dar este un adevar, o realitate concreta. Cele mai multe persoane nu slabesc pentru ca nu au suficienta determiare, ambitie si motivatie, iar toate aceste elemente nu se gasesc de cumparat de la farmacie, nici de la supermarket si nici nu exista trucuri pentru a le obtine.
Atunci cand vine vorba despre slabit, ambitia nu se refera sau nu se intinde pe o perioada de o luna cand dorim sa aratam bine pe plaja sau la vreun eveniment important, ci la o perioada care se va intinde pe ani in functie de cate kilograme avem de slabit, iar apoi pe toata viata ca sa mentinem ceea ce am obtinut.
Probabil ca suna dramatic, insa lucrurile nu sunt deloc asa. O viata nesanatoasa ne aduce in general kilograme in plus si probleme de sanatate, pe cand un stil de viata alimentar nou si sanatos, nu numai ca poate fi gustos si deloc monoton pentru papilele gustative, dar ne asigura sanatatea, silueta si spiritul tanar si energic.
Asadar, daca ati ajuns pana la acest punct, retineti ca este cel mai important si ca de fapt cheia sccesului si cel mai bun truc pentru slabit este insasi AMBITIA.

Facebook Comments

Related Posts

by
Previous Post Next Post
0 shares
Back