Metabolism lent- Oups eroare…a noastra!

Metabolism lent- Oups eroare…a noastra!

Cand vine vorba despre nesuferitele alea de kilograme in plus, cel mai vinovat este METABOLISMUL. Ba ca nu e bun, ba ca e lent, ba ca nu e in stare sa deosebeasca apa de eclere si asa mai departe, insa niciodata NOI nu purtam vina. Ei bine, metabolismul, bata-l vina, devine lent din cauza noastra si a obiceiurilor noastre alimentare, dar si a stilului de viata cotidian. Combinatia fatala fiind mancarea multa si sedentarismul, iar combinatia mortala, infometarea si recompensarea de dupa.

Un metabolism lent nu numai ca ingreuneaza procesul de slabire, dar poate provoca si boli metabolice, iar asta este deja o consecinta grava a neglijentei noastre de peste ani.
Putem sa acordam totusi o mai mare atentie acestui aspect, iar de la primele semne sa luam masurile necesare pentru a imbunatati functiile metabolice.

Iata cum putem da un restart metabolismului dupa diete de infometare sau planuri alimentare esuate:

1. Obligatoriu 5 mese pe zi
3 mese principale si 2 gustari formate din portii moderate de mancare, dar complexe din punct de vedere nutritional, vor mentine mereu metabolismul in stare de alerta si astfel vom incepe sa consumam mai multe calorii doar prin procesul de digestie.

2. Creste numarul caloriilor treptat
Revenirea de dupa infometare, este ca recuperarea de dupa boala. Absolut totul se va face treptat. Si in cazul alimetatie este aceeasi poveste, desi cea mai comuna greseala este revenirea cu un surplus caloric. Nu numai ca si revenirea kilogramelor in plus va fi una rapida, dar pot aparea tulburari gastroitestinale si de matabolism.

3. Dormi
Odihna este foarta importanta atunci cand vine vorba de functiile metabolismului, iar lipsa somnului poate reprezenta una dintre cele mai comune cauze ale ingrasatului sau a stagnarilor pe terme lung. Cat ar fi de interesant noul serial pe care tocmai l-ai inceput, nu neglija cele 8 ore de somn pe noapte.

Chiar si dupa ani in care ai facut toate greselile alimentare posibile care ti-au incetinit metabolismul, urmand acesti 3 pasi simpli, in scurt timp te vei bucura de noi reusite care tin de aspectul siluetei, cu conditia sa alegi si o alimenatie sanatoasa si o viata activa.

Facebook Comments

Related Posts

by
Previous Post Next Post
0 shares
Back