Cum deblocam cantarul?

Cum deblocam cantarul?

Daca nu suntem la prima experieta cu slabitul, stim deja ca atunci cand exista multe kilograme in plus, primele 5-6 kilograme pleaca cu repeziciune, insa imediat apare perioada de stagnare, perioada cea mai frustranta din intregul proces. Pentru doamnele si domnisoarele care sunt pentru prima data in campul de lupta cu aceste nesuferite kilograme, indemnul este sa nu se sperie si nici sa nu abandoneze lupta atunci cand acul cantarului nu vrea sa se mai miste in jos. Perioada de stagnarea este un raspuns firesc al unui organism sanatos atunci cand un numar considerabil de kilograme dispare cu repeziciune, iar corpul nostru, aceasta masinarie extrem de inteligenta intra in stare de alerta pentru a ne coserva resursele.

Daca totusi stagnarea dureaza prea mult, exista cateva metode de urgenta pentru deblocarea cantarului:

1. Creste cantitatea de proteina
Deficitul caloric sta la baza tuturor dietelor de slabire, desi pe langa acest principiu pot aparea si altele adiacente. Pentru o slabire sanatoasa, deficitul caloric este cea mai recomandata abordare, fara a elimina sau a reduce drastic vreun macronutrient esential. Cu toate acestea, atunci cand intervine perioada de platou, putem reduce cantitatea de carbohidrati si de asemenea, putem creste cantitatea de proteina, fara a scadea numarul total ale caloriilor consumate. Una dintre cele mai des intalnite greseli in perioada de stagnare este aceea de a reduce si mai mult caloriile, ajungandu-se de cele mai multe ori la infometare.

2. Somnul
Lipsa somnului nu numai ca ne facem sa mancam la ore tarzii din noapte, dar influenteaza in mod negativ si secretia de cortizon, hormon care favorizeaza atat acumularea de kilograme in plus, dar si stagnarea pe termen lung.

3. Activiatea fizica
Desi ideal este sa alocam macar o ora pe zi exercitiului fizic, gestionarea timpului sau anumite probleme de sanatate ne pot impiedica sa facem sport cu o frecventa si intensitate crescuta, insa urcatul scarilor si cate o plimbare in pas alert de macar 30 de minute sunt la indemana tuturor. Dimineata sau seara cand ne indreptam spre casa de la locul de munca putem sa coboram cu o statie sau doua inainte de destinatie si sa parcurgem la pas drumul ramas. E un exercitiu cardio foarte folositor, se ard si destule calorii si exact cum spune si vorba din popor „mersul pe jos face piciorul frumos’’ tocmai din motivul ca lucreaza toti muschii din trenul inferior.

4. Masuratorile
Daca atunci cand tinem o dieta si in paralel mergem si in sala de fitness in mod regulat, slabirea poate fi vizibila cu ochiul liber, dar nu si pe cantar. Antreamentele cu greutati nu numai ca ajuta la arderea grasimii, dar ne ajuta sa castigam si masa musculara, iar asta inseamna ca poate trage mai greu la cantar, desi corpul este zvelt. In aceasta situatie, ar trebui sa ne concentram mai mult pe masuratori si mai putin pe cantar, caci asa putem vedea daca scaderea se datoreaza centimetrilor in minus.

5. Cantareste si calculeaza
Cel putin o perioada pana fiecare se obisnuieste cu portiile mai mici de mancare, este ideal ca acestea sa fie cantarite apoi calculate cu ajutorul unor aplicatii de profil. Cantarite „din ochi’’ mesele pot insuma mai multe calorii decat credem noi, iar asta este cauza pentru care kilogramele se incapataneaza sa ramana in stand by.

Facebook Comments

Related Posts

by
Previous Post Next Post
0 shares
Back