Sarbatori fericite- Cantar buclucas!

Sarbatori fericite- Cantar buclucas!

Desi Craciunul dureaza doar 3 zile, starea de bine data de aceasta sarbatoare, mesele luate in familie, vizitele la prieteni fac sa para ca dureaza cu mult mai mult. Si bineinteles ca si mesele par mai multe, mai incarcate, chiar daca multe dintre noi alegem doar sa gustam si nu neaparat sa ne ridicam cu burta plina de la masa.

Totusi, chiar si aceste mese moderate, pot aduce cateva modificari, fie ca le vedem pe cantar sau doar le simtim pe haine.

Zaharul, carbohidratii, preparatele din carne de porc, vinul sau sampania, toate sunt alimente pe care nu le consumam frecvent si fix din acest motiv digestia se realizeaza mai greu. Cele mai comune consecinte dupa aceste zile de festin sunt baloarea, constipatia si retentia de apa. Nu putem vorbi despre o acumularea reala de kilograme in doar 3 zile, ci doar despre niste dezechilibre fiziologice care trag mai greu la cantar sau fac ca blugii sa ne straga putin in talie.

Si cum orice minune dureaza doar 3 zile, ei bine si dezmatul culiar ar trebui sa se cam opreasca. Nu de alta, dar trebuie sa facem loc si mesei de Revelion. Stiu ca tuturor ne-a ramas multa mancare prin frigider si nimeni nu vrea sa o arunce, iar daca vom continua sa ne ospatam acumularea de kilograme va fi una reala. In aceasta situatie putem face cateva pachetele si cand iesim la plimbare sa o daruim oamenilor mai putin norocosi decat noi.

Dupa ce bifam si asta, iata ce trebuie sa consumam pentru a scapa de retentia de apa si senzatia aceea deranjanta de prea plin.

 

  1. Ciorba de legume

Plina de fibre, acrita cu putina lamaie sau bors, ne super „detoxifiaza’’. Termenul acesta il folosesc cu ghilimelele de riguare si asta pentru ca nu exista detox, iar mancarea nu ne intoxica. Cel mult in sens metaforic spunem ca ne simtim „intoxicati”, dar asta pentru ca am facut un mic abuz culiar. Asadar, o ciorbita calda, cu putin ardei iute ne calmeaza foamea, senzatia de disconfort abdominal cauzat de mancarurile prea grele si actioneaza ca un diuretic si purgativ natural.

 

  1. Grapefruitul

Pentru cei care nu au probleme cum ar fi gastrita, hiperaciditatea sau chiar ulcerul, un astfel de fruct pe stomacul gol ajuta fierea sa se dreneze cum trebuie, enzimele lui ajuta la descompunerea optima a grasimilor si astfel scapam de senzatia de balonare…si blugii se inchid mai usor.

 

  1. Ceaiul de patrunjel

Poate nu cea mai gustoasa licoare pe care ati baut-o, dar va asigur ca este aproape magica in ceea ce priveste retentia de apa.  Daca adaugati si cateva frunze de menta proaspata si sucul unei lamai, gustul va fi cu mult mai interesant si actiunea diuretica cu mult mai imbunatatita.

 

  1. Ananasul

Extrem de aromat si gustos, ananasul este si unul dintre putinele fructe recomandate in diete. Contine enzime care imbunatatesc procesul de digeste, este bogat in antoxidanti, are efect diuretic, insa trebuie consumat cu moderatie de catre persoanele care sufera de probleme ale tubului digestiv, mai ales in stare cruda. Varianta optima pentru aceste persoane este sa il consume sub forma de compot, dar nu varianta de la conserva care are un adaos exagerat de zahar, ci preparat acasa.

 

  1. Sparanghelul

Despre multe alimente se spune ca activeaza diureza, dar cei care consuma in mod regulat sparanghelul chiar pot confirma rezultatele lui uluitoare. Contine o substanta numita asparagina care contribuie eficient in eliminarea toxinelor din organism prin imbunatatirea functiei rinichilor. Nu are un gust specific, asadar poate fi pe gustul tuturor, se gateste rapid si poate fi  garnitura ideala si satioasa pentru o friptura. Poate fi folosit si crud in salate, alaturi de creme de branza, humus sau alte creme  de legume.

 

Pe langa toate aceste alimente, nu uitati de proteina, una slaba de data asta, dar si putina miscare si cate un masaj energic cu o lufa sau o perie din peri naturali care ajuta la drenarea limfei, deci automat si apa in exces va fi eliminata.

 

Facebook Comments

Related Posts

by
Previous Post Next Post
0 shares
Back