Dieta- Stil de viata sau perioada determinata?

 

Dieta- Stil de viata sau perioada determinata?

Nu stiu voi, dar eu in stanga si in dreapta aud de dieta, ba ca am inceput dieta, ba ca vreau sa incep dieta sau am gasit o dieta aparent simpla, insa rar spre deloc aud de stil de viata. Toata lumea incepe dieta, insa nimeni nu incepe un nou stil de viata, iar asta este primul pas catre esec si va spun imediat si de ce.

Fara prea multa introducere, atunci cand ne hotaram sa slabim inseamna ca ceva din alimentatia si stilul de viata este gresit: de la primul lucru pe care il facem cand ne trezim pana la ultimul pe care il facem inainte de culcare, iar asta inseamna rutina zilnica. Bineinteles ca principalul motiv pentru care ne ingrasam este alimetatia: multa si precara din punct de vedere calitativ. Nimeni nu se ingrasa cu salata si piept de pui sau peste, decat daca pe langa astea mananca si o multime de grasimi nesanatoase, carbohidrati simpli, iar sedetarismul este deja stare de spirit.

De ce stil de viata si nu dieta?

Pentru ca dieta in general e menita sa te scape de cateva kilograme urgent, iar stilul de viata sanatos te ajuta sa mentii rezultatul pentru totdeauna. Intoarcerea la stilul de viata de dinaintea dietei va aduce din nou kilogramele in plus si de fiecare data va fi mai greu sa le pierzi.

De ce dietele nu pot deveni stiluri de viata?

Pentru ca cele mai multe sunt restrictive, ceea ce nu este neaparat gresit, insa nu pot constitui un stil de viata si asta pentru ca, fie nu putem trai o viata cu maxim 800 de calorii, ori mancand exclusiv proteine animale sau disociat. Dietele sunt bune si chiar recomandate pe o perioada scurta de timp doar ca un impuls psihologic in ceea ce priveste disciplina: mai putina mancare, mese regulate, dar si felul in care gatim alimentele. Aici o sa descoperim ca si carnea facuta pe gratar e gustoasa, nu doar cea prajita. Sau ca si morcovii sau broccoli pot fi satiosi, nu doar cartofii prajiti si fainoasele. Chiar si banalul iaurt se poate transforma intr-un sos delicios, nu doar maioneza.

Un stil de viata, evident unul sanatos, nu va avea un impact spectaculos doar in ceea ce priveste silueta, ci isi va pune amprenta intr-un mod pozitiv si asupra sanatatii sizice si emotionale, pentru ca altfel te trezesti dimineata cand stii ca la pranz vei manca o salata generoasa cu o friptura si altfel cand stii ca la pranz trebuie sa rozi doar frunza de salata pentru ca asa scrie in „dieta’’.

Facebook Comments

Related Posts

by
Previous Post Next Post
0 shares
Back