Low carb- Confuzia intre LOW si NO

Low carb- Confuzia intre LOW si NO

 

Probabil ca cele mai multe persoane care au dorit sa stie cat mai multe despre cum functioneaza slabitul eficient, au descoperit ca principiul primordial este DEFICITUL CALORIC. Pentru unii a fost suficienta aceasta informatie, in timp ce alte persoane au facut sapaturi mai adanci in aprofundarea subiectului, fie au apelat la ajutorul unui nutritionist. Un al doilea numitor comun al slabitului eficient se pare ca este alimentatia low carb care respecta intru totul deficitul caloric. Insa exista o mare confunzie in ceea ce priveste aceasta abordare alimentare si anume tendinta oamenilor de a transforma acest low carb in no carb, excluzand aproape in totalitate chiar si sursele sanatoase de carbohidrati. E drept ca acest macronutrient vine la pachet cu ceva mai multe calorii decat alimentele bogate in proteina sau fibre, insa atunci cand vine vorba despre slabitul sanatos si armonios, carbohidratii sun un real ajutor, mai ales atunci cand dieta este combinata cu sportul.

Confuzia apare pentru ca majoritatea dintre noi, atunci cand auzim de carbohidrati, ne gandim la paine, paste, cartofi si orez. Nu asta este greseala, ci faptul ca toate aceste alimente le asociem cu formele lor mai putin sanatoase si anume sandwichuri pline cu tot felul de sosuri si adaosuri de care nu avem nevoie, cartofi prajiti, paste cu sosuri pline de grasimi si carnuri sau mezelui, iar orezul asemenea pastelor.

Pe langa alimentele mentionate, lista carbohdratilor complecsi, adica cei buni este cu mult mai complexa si deloc de neglijat.

Putem slabi garantat, constant si, cel mai important, putem slabi sanatos, consumand cu moderatie si paine, paste si orez, alegand intotdeauna variantele lor integrale, dar si adaugand in meniul nostru zilnic fulgii de ovaz, nautul si lintea, pe care fie le putem pregati sub forma de paste sau adaugate ca atare in tot felul de salate de frunze sau legume crude.

Asadar, alimentatia low carb se refera la consumul moderat al acestui macronutrient, nicidecum la excluderea lui din alimentatie.

Studiile, medicii, cercetatorii si chiar glumitele din social media spun acelasi lucru: viata fara carbohidrati este trista si iata mai jos si cateva motive care sustin aceasta afirmatie:

  • Sunt gustosi si nu cred ca exista o persoana care sa nu manance cu placere o portie de paste, cartofi sau pizza. Partea buna este ca pentru fiecare aliment mentionat exista si varianta dietetica, cu putine calorii, chiar si petru pizza.
  • Ofera energie si stim cu totii cat de important este sa ne mentinem un nivel optim de energie pe toata durata zilei, mai ales atunci cand avem si un serviciu solicitant. De aceea este si recomandat sa consumam carbohidratii in prima parte a zilei.
  • Mentin un nivel optim al insulinei, iar asta ne fereste de durerile de cap si starile de nervozitate.
  • Ne scapa de balonare si constipatie, mai ales daca alegem variantele integrale si bogate in fibre ale cerealelor.

Acestea fiind supse, concluzionam ca putin nu inseamna deloc si, mai ales, carbohidratii complecsi nu sunt BAU-BAU.ul procesului de slabire.

Facebook Comments

Related Posts

by
Previous Post Next Post
0 shares
Back