Idei pentru un pranz proteic, sanatos si gustos

 

Idei pentru un pranz proteic, sanatos si gustos

 

Daca ultimul material a fost despre micul dejun proteic, cred ca cel mai potrivit este sa continuam aceasta “saga” a meselor principale care contin o cantitate ridicata de proteina de calitate, sunt sanatoase si ne ajuta sa slabim sau sa ne mentinem greutatea ideala.

Si ca sa fie cat mai clar si concis, voi reveni cu explicatia termenului PROTEIC. Aceste mese se refera la calitatea proteinei, la continutul ridicat al acesteia, insa asta nu inseamna excluderea celorlalti macronutrienti si asta pentru ca secretul unui slabit sanatos sta in deficitul caloric si alimentele pe care le alegem in acest process.

 

Asadar, iata cateva idei pentru pranz usor de preparate, satios si gustos:

  1. Peste la gratar sau cuptor alaturi de un cartof dulce de marime medie si o salata generoasa in care puteti combina toate frunzele verzi precum salata verde, baby spanac, rucola si valeriana. Toate stropite cu putin ulei de masline si zeama de lamaie alcatuiesc un pranz complet din punct de vedere nutritional cu maxim 450 de calorii.

 

  1. Pizza pe blat de lipie, integrala sau nu, ne satisface si pofta de “ceva bun”, dar cu mult mai putine calorii. Pe langa asta putem controla si calitatea sau provenienta ingredientelor. Pe langa sosul de tomate, aruncam peste blatul de lipie, fie cateva bucati de piept de pui sau vita, fie ceva mezeluri crud uscate (pastrama de vita, prosciutto sau orice alt muschiulet crud-uscat), ardei gras, ciuperci, ceapa si mozarrela cu continut scazut de grasimi. E gata in 10 minute si nu depaseste 400 de calorii daca folosim ingredientele cu moderatie.

 

  1. Ciorba sau supa cu carne. Un fel de mancare care poate suna banal, insa este un panaceu universal pentru toate organele interne. Putem consuma un bol generos, cata vreme ingredientul principal este o carne slaba si nu adaugam cartofi, paste fainoase, ci doar legume din belsug. Un pranz hranitor si foarte satios cu nu mai mult de 350-400 de calorii, asta daca adaugam si o felie de paine hipoclucidica si bogata in fibre. In functie de preferinte, se poate adauga si iaurt si neaparat un ardei iute.

 

 

  1. Oua si spanac, fie ca le preparam sub forma de mancare gatita sau salata, ambele variante sunt la fel de bune si de calitative din punct de vedere proteic, dar si bogate in fibre, acest fapt datorandu-se spanacului. Ouale pot fi fierte sau facute in putin unt, iar spanacul preparat in functie de preferinte. Un pranz care nu depaseste 200-250 de calorii si pe care, daca il veti incerca, va veti convinge si cat de satios este, desi pare un pranz saracacios.

 

  1. Shaorma diet friendly, care, la fel ca si in cazul pizzei, satisface pofta de ceva interzis de tip fast food. O lipie libaneza, umpluta cu carne de pui sau vita, chiar si un mix, salata de varza, patrunjel, ceapa, rosii si orice alte legume care va plac, peste care adaugam un dressing de iaurt cu sau fara usturoi, transforma banala carne cu salata, intr-un pranz savuros, o „shaorma” cu putine calorii care ne ajuta sa si slabim, fara sa ne mustre constiinta ca am consumat prea multe calorii. Aceasta are maxim 450, asadar nu va trebui sa taiem drastic sau chiar sa renuntam la celelalte mese si gustari.

 

Impreuna cu ideile pentru mic dejun, toate aceste reteta pot alcatui un plan alimentar de lunga durata, mai ales daca va pregatiti pentru noul sezon estival. Nu uitati de hidratare si de miscare.

 

 

Facebook Comments

Related Posts

by
Previous Post Next Post
0 shares
Back