Idei pentru o cina bogata usoara si bogata in proteina

Idei pentru o cina bogata usoara si bogata in proteina

 

De ce laitmotivul acestei serii este proteina? Pentru ca e cea care ne ajuta sa slabim si nu resimtim foame prea curand dupa una dintre cele 3 mese principale. Bineinteles, asta daca ne referim la proteina animala. Spre deosebire de aceasta, proteina vegetala vine la pachet cu multi carbohidrati, ceea ce scade dramatic calitatea proteinei.

 

De regula, pentru ca pana la ora cinei am consumat si carbohidrati din diverse surse, pentru cina vom alege doar proteina si fibre, iar salatele de cruditati sunt cele mai recomandate langa ingredientul de baza.

 

  1. Salata de ton cu avocado

Bineinteles ca tonul si avocado sunt ingredientele principale pe care le adaugam intr-o salata verde generoasa in care mai adaugam ulei de masline si zeama de lamaine. Daca inainte obisnuiati sa folositi maioneza drept dressing, ei bine acum puteti reinventa acest preparat cu mult prea multe calorii, fie facand un dressing din iaurt grecesc si o lingurita de mustar, fie prin pasarea unei jumatati de avocado cu zeama de lamiae. Cu siguranta si gustul va fi cu mult mai deosebit decat cel al banalei maioneze.

 

  1. Carne de vita, pui sau peste la gratar, fie la cuptor cu o salata de cruditati facuta din morcov, telina, gulie si telina apio stropita din belsug cu lamaie si putin ulei. Acest gen de salata are si un efect diuretic, asadar adio picioare umflate.

 

  1. Salata bulgareasca

Mai ales ca a venit si sezonul cald, ceva mai racoritor, gustos si cu putine calorii nici ca se poate. Reteta este simpla si compusa din cateva alimente simple: rosii, castraveti, ceapa, masline si, optional, o sunca slaba, dar una de calitate cu un procentaj mare de carne si fara adidivi.

 

  1. Carne slaba de porc si salata de varza

Stiu ca multi raman surprinsi sau, mai mult, refuza carnea de porc, din cauza miturilor care planeaza asupra ei. Bineinteles ca atunci cand alegem sa consumam carne de porc, nu ne referim la ceafa de porc, carnatii sau pieptul de porc, eventual prajite, ci la acele parti slabe cum ar fi muschiul, cotletul sau pulpa afara grasime, pregatite pe gratar sau la cuptor. Datorita enzimelor si a fibrelor din varza, carnea de porc va fi digerata cu usurinta, este si o combinatie gustoasa daca adaugam si putin marar in salata si suntem si asigurati ca nu ne va fi foame dupa maxim o ora de la cina si nici nu vom mai simti nevoia sa rontaim ceva inainte de culcare.

 

Nu uitati ca si grasimile joaca un rol extrem de important in buna functionare a organelor, in special a creierului, dar acelasi rol important il joaca si in procesul de slabire, conditia fiind sa evitam grasimile trans.

 

Sursa foto: GOOGLE

Facebook Comments

Related Posts

by
Previous Post Next Post
0 shares
Back