Sezonul estival si tentatiile lui

Sezonul estival si tentatiile lui

 

Vara si inca o buna perioada din toamna, temperaturile ridicate tine cu noi si ne putem bucura inca de vacantele la malul marii sau la munte. E o perioada totala de relaxare, de armonie, distractie si de reincarcare a bateriilor. Dar poate fi si acea perioada cand punem cateva kilograme in plus destul de rapid.

Tot in perioada asta este si sezonul nuntilor si probabil va intrebati ce legatura are asta cu subiectul dezbaterilor noastre.

Ei bine, fiind o platforma destinata slabitului, inclusiv cele doua activitati principale din sezonul estival isi pot pune amprenta asupra siluetei noastre. De regula, dupa sarbatorile de iarna, toata lumea incepe sa acorde atentie aspectului fizic si sa se pregateasca pentru perioada verii, atunci cand trebuie sa aratam bine in costumele de baie si in rochiile de seara. Cu toate astea, vacanta inseamna relaxare, iar relaxarea se rasfrange inclusiv pe planul alimentar cand suntem tentati sa gustam toate bunatatile pline de calorii ca „doar suntem in vacanta’’sau „am platit meniul”.  Si fara sa ne dam seama, toata munca de peste lunile de iarna poate fi compromisa.

 

Iata cateva sfaturi pentru a ne mentine in fata ispitelor din sezonul estival:

  • Atunci cand petrecem cateva zile la malul marii, faptul ca putem inota sau putem face seara plimbari lungi ne ajuta la mentinere cu mult mai mult decat ne putem imagina
  • In orice restaurant exista cel putin trei sortimente de salate, peste sau friptura la gratar, asadar avem de unde alege ceva pe cat de gustos si sanatos, pe atat de prietenos cu silueta, incadrandu-ne cu usurinta in numarul de calorii. Putem incununa o astfel de masa cu un pahar de gin sau de prosecco, cam singurele doua bauturi alcoolice putin mai prietenoase cu dieta.
  • Cu siguranta ca toate mirosurile placute de pe la diversele tonete cu bunatati ne trezesc toate simturile si poftele, iar in noi se duce o lupta fantastica intre a ceda sau nu ispitei. Partea buna este ca exista o situatie de mijloc si anume ca la micul dejun putem alege o clatita gustoasa, un suberek traditional tataresc sau o wafa pufoasa. Variantele astea nu sunt foarte calitative din punct de vedere nutritional, insa ne va asigura suficienta energie si senzatie de satietate pana la ora pranzului.
  • De retinut este ca nu vom alege clatita sau orice alt aliment calorios in fiecare zi, chiar daca este mancat la prima ora, ci maxim de 2 ori pe perioada vacantei.
  • O alta pofta frecventa este cea de porumb copt sau fiert, dar multe persoane se feresc de el pe motiv ca este CARBOHIDRAT. Este intr-adevar, dar este unul bun si recomandat, asadar la una dintre gustari, pueti consuma cu incredere unul mediu si fara sare in exces.

 

Acum ca am stabilit cu vacantele, haideti sa vedem cum putem sa ne mentinem in sezonul nuntilor. Deja stie toata lumea ca la astfel de evenimente meniurile contin cel putin 4 feluri de mancare, asta in afara de crantanele, fructe si deserturi.

Este o cantitate enorma de mancare pentru un eveniment care dureaza cateva ore, asadar iata cum putem fenta cantitatea prea mare de mancare, dar fara sa ramanem cu vreo pofta nesatisfacuta:

  • Mult dans. Mai ardem cateva calorii ingerate pe parcursul zilei si mai facem si putin loc pentru alte cateva care ne asteapta de-a lungul noptii.
  • Intotdeauna vom gasi ceva bun si fara multe calorii la primul fel de mancare, asadar incercati sa consumati branzeturile si legumele de pe farfurie si sa evitati painea.
  • Inca o tura de dans si apar sarmalutele pe care nu e musai sa le mancam in totalitate, ci in functie de dimensiunea lor, putem alege una, maxim 2 bucati.
  • De regula mai urmeaza inca doua feluri de mancare, iar asta este deja mult prea mult. Asadar, intotdeauna puteti alege sa mancati putin din pestele servit, sa beti un pahar de vin alb sau rose si sa continuati distractia si dansul pentru a mai consuma din caloriile ingerate.

Chiar daca aveti o nunta sau 20 pe sezon, aceste sfaturi sunt perfecte pentru a fi urmate atata timp cat urmam o dieta de slabire sau una de mentinere.

SURSA FOTO: GOOGLE

Facebook Comments

Related Posts

by
Previous Post Next Post
0 shares
Back