Cum transformam dieta in stil de viata?

 

Cum transformam dieta in stil de viata?

Ideea ca suntem la dieta poate pune o mare presiune pe psihicul nostru si asta pentru ca, de cele mai multe ori, traim cu senzatia ca pentru a slabi trebuie sa avem restrictii alimentare draconice, sa resimtim foamea constant si sa ne hranim repetitiv cu doar cateva alimente de baza.

Dieta in sine nu reprezinta nimic din cele enumerate, ci mai degraba trebuie gandita si aplicata ca un nou stil de viata din care excludem orice este nociv incepand de la alimentatie pana la stres si comportamente cotidiene gresite.

 

Iata cateva sugetii pentru a transforma dieta intr-un nou stil de viata mai bun:

 

  1. Mindset-ul corect

Dieta nu este povara, nu este chin, ci doar o schimbare cu numeroase beneficii asupra fizicului si al psihicului. Porneste la drum cu acest mod de gandire si fa un exercitiu de imaginatie pe care il poti scrie undeva: Vizualizeaza-te la greutatea pe care ti-o doresti si raspunde-ti la intrebarile urmatoare: De ce ai facut schimbarea? Ce schimbari pozitive observi din punct de vedere fizic, dar si psihic? Care sunt urmatoarele schimbari pe care le vei face?

 

  1. Arunca din dulap si din frigider alimentele nocive

Daca prin dulapuri salasluiesc batoane de ciocolata, de cereale cu zahar, covrigei si biscuiti, nu le arunca. Pregateste un pachetel si daruieste-l unui om nevoias. Daca prin frigider ai tot felul de mezeluri, margarina, branza topita si tot felul de conserve (carne, pate de ficat), arunca-le. Astea sunt boala curata pentru oricine.

 

  1. Fa o lista de cumparaturi pentru o saptamana

Pune pe lista legumele, preferate, fructele preferate si tipul de proteina animala pe care o consumi frecvent si cu placere, bineinteles in limita principiilor de baza ale unei alimentatii sanatoase. Nimic dintre alimentele aruncate la punctul 2 nu trebuie sa se mai regaseasca pe noua lista de cumparaturi.

 

  1. Salveaza undeva retete ale mancarurilor tale preferate, dar prietenoase cu dieta. Din dorinta de a manca gustos, multe persoane au inceput sa reinventeze retele clasice mancare si le-au adaptat nevoilor lor in procesul de slabire. Veti fi uimite ca puteti manca absolut gustos si sa slabiti in acelasi timp.

 

  1. Tine un jurnal alimentar

Fie notezi intr-o agenta fiecare masa si gustare pe care le ai, fie te poti inscrie intr-un grup de suport pentru persoanele care doresc sa slabeasca. Procesul devine mai usor cand esti sustinut de mai multe persoane care parcurg o data cu tine acest proces, dar te poti inspira si din meniurile celorlalti participanti. Vrabiutele din grupul de suport au experiente minunate de impartasit, dar si idei de mese perfecte.

 

SURSA FOTO: GOOGLE

Facebook Comments

Related Posts

by
Previous Post Next Post
0 shares
Back