Arderile- cum le imbunatatim?

Arderile- cum le imbunatatim?

Cred ca fiecare dintre voi a auzit destul de des formularea „are arderile bune’’ si, bineinteles, ca aceasta expresie apare in discutiile despre kilogramele in plus, iar persoanele cu „arderi bune’’ sunt evident cele care fie sunt slabe indiferent ce mananca, fie slabesc cu usurinta.

Ei bine, aceste arderi bune le poate avea absolut oricine, caci nu ne nastem cu sau fara ele, ci le modificam chiar noi in functie de stilul de viata pe care il avem.

La baza unor arderi deficitare sta sedentarismul care, impreuna cu un stil alimentar gresit si haotic, duc la acumularea de kilograme in plus. Daca in articolul anterior am scris si sper ca am si demontat mitul produselor pentru slabit care promit arderi imbunatatite, azi readuc argmentul ca arderile nu se imbunatatesc cu „produse pentru slabit”.

 

Iata ce trebuie facut?

  1. Miscare

Cat mai multa, cat mai intensa si cat mai des. Sedentarismul este principala cauza a bolilor cardiovasculare, asadar daca nu ne preocupa foarte mult aspectul fizic, cred ca toti ne dorim sa fim sanatosi si sa avem o inima puternica. Opus sedentarismului nu este sportul de performanta asa cum multi au tendinta sa creada sau sa se pacaleasca, gasind imediat drept scuza lipsa timpului. Opusul sedentarismului este miscarea in absolut toate formele ei: dans, inot, alergare, mersul pe jos, urcatul scarilor, antrenamentul in sala de forta sau in confortul propriei locuinte.

Asadar, 10.000 de pasi pe zi sunt o forma de miscare pe cat de simpla, pe atat de eficienta. Fie ca ne plimbam prin parc sau ca renuntam la mersul cu masina si alegem sa coboram din mijlocul de transport in comun cu 2-3 statii inainte de destinatie, mersul ramane cea mai ieftina, la indemana si eficienta modalitate de a ne imbunatati arderile, de a ne mentine sanatatea cardiovasculara si de a slabi.

 

  1. Alimentatia sanatoasa

Alimentatia sanatoasa sau dieta  nu inseamna doar sa renuntam la zaharul din cafea sau ceai, ci sa renuntm la el, cel rafinat desigur, in absolut toate formele lui de prezentare: sucuri, produse light, mezeluri, cereale. Pe langa asta aportul de proteina joaca de asemenea un rol important in intensificarea arderilor si asta pentru ca organismul consuma mai multe resurse energetice pentru a digera proteina animala decat in procesul de digestie a carbohidratilor. Mai putini carbohidrati nu inseamna zero carbohidrati, asadar nu depasiti 1 g per kilocorp atunci cand doriti sa slabiti si alegeti intotdeauna carbohidratii complecsi.

 

  1. Odihna

Cat de ciudat ar parea, sunt persoane care cred ca ard mai multe calorii daca dorm doar 4-5 ore pe noapte. Nimic mai fals. Corpul nostru are un ritm foarte bine stabilit, asadar o data cu venirea serii metabolismul incepe sa intre in stare de repaus, toate functiile organismului fiind incetinite si intrand intr-o stare de recuperare. Asadar, statul pana noaptea tarziu la filme nu va arde calorii, nu va imbunatati arderile ba chiar va avea efectul contrar.  Mai mult, va aparea si o senzatie de foame sau pofta de rontait vizionand serialul preferat.

SURSA FORO: GOOGLE

Facebook Comments

Related Posts

by
Previous Post Next Post
0 shares
Back