Azi copii, maine adulti! 


Copiii de azi, adultii de maine! E in puterea noastra sa ii deprindem cu obiceiuri alimentare sanatoase!
Carmen Uzun, o mama senzațională si o femeie minunata, ne indeamna sa ne alimentam corect copiii pentru a-i vedea crescand sanatosi si fericiti!
Astăzi nu vă povestesc despre nici un aliment ci vreau sa vorbim despre o treabă super importantă și totuși neglijată de mulți părinți, nu din rea voință ci din comoditate sau din lipsa timpului sau eterna idee că, copilul este mofturos.
OK, reclamele la fasfood-uri, snaks-uri, chipsuri care sunt la fiecate colț de stradă nu ne ajută deloc pe noi părinții si reprezinta o ispită în rândul copiilor.
Nu știu daca mai are rost să vorbim despre mâncarea nesănătoasă de tip fastfood care este o adevărată bombă calorică, cu continut extrem de mare de sare și E-uri, care nu numai că provoacă ingrăsare sau obezitate ci, în timp apar o grămadă de boli, gen diabet sau boli de inimă, colesterol, etc, deci haideți dragi părinți sa nu le mai oferim copiiilor bombe cu ceas care nu fac alceva decat sa-i distrugă în timp.
Deci, DA pachetelul de școală poate fi și sănătos dacă noi ca părinți suntem un pic mai atenți!
Copiii sunt în plină dezvoltare așa ca haideți să le oferim ceva bun, ca să-și potolească foamea, sa se consume ușor în pauze, sa fie proaspăt, apetisant și variat
SANDWICH-ul este cel mai la îndemâna, pai atunci sa-l facem si sănătos, sa alegem tot timpul pâinea integrală apoi în el putem pune variante sănătoase: (câteva variante)
• pasta de avocado
• brânzica 
• mozzarela
• unt, ocazional 
• sa nu uitam si de legume…
• piept de pui
• humus 
• unt de arahide (ocazional)
Pe lângă sandwich musai sa existe un fruct sau chiar și un fruct uscat
Dacă nu se optează pentru sandwich, atunci variantă de iaur este perfectă. 
Iar ca și băutură pe lângă, clar doar apa plată sau ceai, sucurile trebuie evitate!
Articol semnat de Carmen Uzun

Facebook Comments

Related Posts

by
Previous Post Next Post
0 shares
Back