Ce vraji mai fac #vrabiutele?


Mancam sanatos, slabim spectaculos cu fiecare zi, facem deja sport, sau abia incepem cu exercitiile fizice. Ce sa mai?! Suntem niste forte, suntem ambitioase si hotarate, frumoase si ne mai facem!

 Multe dintre voi, pe langa o familie de care trebuie sa aveti grija, mergeti si la serviciu, faceti curat, faceti cumparaturile, ingrijiti si va vegheati copilasii atunci cand sunt bolaviori, pierdeti noptile cu grijile zilei de maine, iar toate aceste lucruri isi pun amprenta. Ce facem, cum ascundem si ce trucuri folosim atunci cand stresul sau timpul.

Iata cateva trucuri la indemana tuturor pentru un look fresh si o atitudine de zile mari:

1.      Linguri reci pentru ochii umflati – Pentru a scapa rapid de pungile de sub ochi, raceste doua linguri in apa rece si aplica-le pe pleoape pentru cateva minute!

 2.      Mareste intensitatea culorii ochilor – Alegand culoarea de fard potrivita, nuanta ochilor tai va parea mai intensa. Daca ai ochii albastri, foloseste un fard maro, iar daca ii ai verzi, opteaza pentru violet. Ochii negri sau caprui sunt pusi in valoare de albastru ori mov.

 3.      Lamaie pentru par gras – Cele care se confrunta cu acest tip de par stiu cat este de greu sa-i pastrezi aspectul curat si proaspat mai mult de doua zile pentru un par gras. Ca parul sa se ingrase cat mai tarziu, adauga cateva linguri cu suc de lamaie in apa cu care te clatesti. Aplica acest tratament de doua ori pe saptamana!

 4.      Albeste-ti dintii cu bicarbonat – Periaza-ti dintii de doua ori pe saptamana cu bicarbonat. Acelasi efect il obtii daca amesteci in pasta de dinti un varf de cutit de sare de bucatarie. Desi gustul acestor tratamente nu este unul foarte placut, efectul merita incercarea. Aplica tratamentul o singura data pe luna!

 5.      Crema de ochi te ajuta sa corectezi greselile de machiaj – Creionul cu silicon este o minune cand vrei sa corectezi rapid o linie cu tus trasata gresit sau o pata de rimel aplicata din neatentie peste farduri, insa, daca nu ai acest instrument la indemana si trebuie sa retusezi imediat machiajul, crema de ochi este cea mai buna solutie. Aplici putina crema pe un betisor cosmetic, iar el va functiona ca o veritabila guma de sters, fara sa compromita machiajul.

 6.      Oranjul aduce prospetime – Esti obosita, iar asta se vede si pe tenul tau? Aplica un fond de ten cu efect de iluminare si foloseste un fard de obraz in nuanta piersicutei! Aceasta culoare improspateaza chipul si ii aduce caldura.

 7.      Exercitiile te scapa de cearcane – Daca te-ai trezit cu o „frumoasa” pereche de cearcane, apeleaza la urmatorul truc: stai cu capul in jos, cu mainile sprijinite de podea, pret de cateva secunde. Aceasta pozitie te ajuta sa inversezi fluxul sangelui si sa diminuezi intensitatea cercurilor intunecate de sub ochi.

 8.      Cand esti obosita, aplica un machiaj usor – Stresul si oboseala afecteaza tenul, grabind deshidratarea. In aceste situatii, e bine sa te hidratezi consumand fructe si sa renunti la machiajul clasic, adoptand unul lejer si hidratant, respectiv o crema hidratanta si coloranta in locul fondului de ten sau o pudra minerala daca ai tenul gras.

 9.      Protejeaza-ti tenul zilnic – Crema de zi trebuie sa contina mai multi factori de protectie, mai ales daca traiesti intr-un oras poluat. Vitaminele C si E sunt antioxidanti eficienti, care impiedica actiunea radicalilor liberi proveniti din poluare si stres, iar filtrele UVA si UVB apara pielea de actiunea nociva a razelor solare. Asigura-te ca in formula cremei tale de zi exista cel putin un antioxidant si un filtru UVA mai mare de 10.

 10.   Manichiura perfecta – Pentru a proteja oja si a impiedica aspectul „decojit’’ al acesteia, aplica la doua zile un strat de lac transparent peste oja.

 11.  Buze voluptoase – Pentru un aspect mai plin al buzelor, aplica glossul preferat in centrul, deasupra si dedesubtul buzelor.

 

Facebook Comments

Related Posts

by
Previous Post Next Post
0 shares
Back