#vrabiuta – numaram doar caloriile?


Din ce in ce mai multe doamne si domnisoare, renunta la dietele universale, stricte si cauzatoare de foame si frustrari alimentare si aleg dieta #vrabiuta care presupune un numar de 1200 de calorii zilnic. Cu ajutorul aplicatiei Yazio sau My fitness pal, #vrabiutele monitorizeaza numarul de calorii consumate zilnic.
Insa este suficient sa numaram doar caloriile?

Raspunsul este nu. Desi la prima vedere pare o dieta permisiva si usor de tinut, dieta #vrabiuta  presupune si ea o atentie deosebita si asupra numarului de macronutrienti consumati zilnic.
Chiar daca nu se depasesc cele 1200 de calorii pe zi, trebuie sa numaram si cantitatea de carbohidrati, proteine si grasimi ingerate. Ca in orice dieta, numarul de carbohidrati trebuie redus considerabil. Si da, avem nevoie si de ei, insa consumati in combinatii corecte si incadrati intr-un numar optim pentru procesul de slabire. In mod normal, necesarul zilnic de carbohidrati se calculeaza la 1 gram de carbo pe kilocorp. O persoana care cantareste 80 de kiligrame va trebui sa se incadreze in maxim 80 de grame de carbohidrati zilnic. Acest macronutrient il luam din fructe si legume, deci nu este necesar sa consumam zilnic paine, orez sau paste fainoase. Atunci cand totusi vor fi consumate cele enumerate, se vor gati in combinatii cat mai simple, alaturi de legume, si  nu in combinatie cu carnuri sau lactate.

O dieta hipocalorica, desi pare greu de crezut, ne poate aduce kilograme in plus sau stagnari pe termen lung din cauza combinatiilor alimentare gresite, din cauza carbohidratilor in exces si a meselor dezorganizate.

In concluzie, atunci cand introduceti alimentele in aplicatiile pentru monitorizarea numarului de calorii, urmariti atent si numarul de carbohidrati.

Mai jos gasiti cateva idei de combinatii alimentare echilibrate pentru rezultate optime ale dietei #vrabiuta:

Mic-dejun:
-oua/iaurt/branzeturi cu peste 2% grasime/
fulgi de ovaz/fructe sau legume

Pranz:
-carne slaba/peste/legume crude, sotate, coapte/supe/ciorbe

Cina:
-carne slaba/peste/salate cu ton, branza sau oua/lactate

Gustari:
-un fruct de dimensiune medie/un pahar de iaurt, kefir, sana sau lapte batut/supa de legume strecurata/compot fara zahar/fructe oleaginoase (cate incap intr-un pumn)/ cafea cu lapte

Evident ca exemplele de mai sus nu vor fi consumate toate la o masa, ci se va alege doar una dintre combinatiile recomandate.

Niste #vrabiute

Facebook Comments

Related Posts

by
Previous Post Next Post
0 shares
Back