Combinatii alimentare benefice

De multe ori evitam anumite alimente pentru ca nu ne place gustul lor, ori pentru ca nu stim cate beneficii aduce oganismului, dar si pentru ca nu stim, ca in anumite combinatii, nu numai ca aceste alimente aduc numeroase beneficii siluetei si sanatatii, dar pot fi delicioase.

Urmatoarele combinatii de mai jos, pot fi folosite atat pe perioada unui plan alimentar de slabire, cat si in mod obisnuit, atat sub forma de gustari, dar si ca mese principale, ori garnituri.

 1.       Rosii cu avocado- una dintre cele mai sanatoase, dar si gustoase combinatii alimentare. Rosiile si avocado pot face impreuna o echipa minunata si din combinarea celor doua super alimente poate iesi o salata gustoasa si racoroasa, ori o pasta delicioasa care poate fi consumata impreuna cu o lipie sau pe felii de paine wassa. Pe langa faptul ca aceasta combinatie poate alcatui o masa gustoasa, este si o alegere sanatoasa si asta pentru ca rosiile contin o substanta numita licopen care este asimilata corespunzator in prezenta unei grasimi sanatoase ca cea din avocado.

 2.       Ceaiul verde cu lamaie- savoare, sanatate si energie intr-o ceasca.

 Consumat cald sau sub forma de ice tea, ceaiul verde a castigat tot mai mult teren in ultimul timp si chiar este folosit ca substitut al cafelei, datorita continutului de teina, corespondentul cofeinei. Catehinele, antioxidantii din ceaiul verde care ne protejeaza celulele impotriva cancerului, sunt absorbite cu mai multa usurinta atunci cand sunt combinate cu un aliment acid, asa cum este lamaia.  Aceasta combinatie are efecte benefice si asupra siluetei prin efectul diuretic, energizant si usor laxativ.

 3.       Legume cu ulei de masline- explozie de vitamine si culoare.

Legumele, in special cele colorate sunt bogate in carotenoida, un fitonutrient liposolubil. Din acest motiv este recomand consumul acestor alimente in combinatie cu grasimi sanatoase, precum este uleiul de masline si asta pentru a spori absorbtia de carotenoide, antiohidanti puternici cu rol antiinflamator.

 4.       Banane si iaurt grecesc- desertul prietenos cu silueta

Continutul bogat de inulina, regasit in banane, aduce numeroase beneficii sanatatii mai ales daca este consmuta impreuna cu iaurtInulina ajuta la dezvoltarea bacteriilor sanatoase din iaurt, care au numeroase beneficii asupra digestiei si ajuta la cresterea imunitatii.Inulina constituie o sursa de fibre dietetice, care datorită capacitatii nutritionale deosebite, are un rol esential in organism si ajuta la inlocuirea grssimilor, zaharurilor sau carbohidratilor.  Un alt beneficiu manjor este acela de menţinere a satietatii un timp indelungat.

5.       Mar si ciocolata neagra- gustarea dulce si antistres.

Daca tot a inceput sezonul rece, ce poate fi mai bun , relaxant, sanatos si delicios rasfat culinar intr-o dupa-amiaza friguroasa, decat un mar si putina ciocolata neagra? Fiind sezonul merelor noastre romanesti, cu gustul lor autentic, ne putem bucura din plin de aceasta perioada si totodata, datorita acestei combinatii ne putem ajusta silueta, dar ne putem imbunatati si sistemul cardiovascular. Combinatia acestor doua alimente, prin continutul ridicat de catechine din ciocolata neagra si flavonide din mere, previne aparitia cancerului, intareste imunitatea, stimuleaza activitatea cerebrala si previne infarctul miocardic. Cateva feliute de mar, scaldate intr-un fondue de ciocolata neagra combate cu siguranta stersul, bucura papilele gustative si, datorita caloriilor putine, ne fereste si de colaceii nedoriti.

 

Facebook Comments

Related Posts

by
Previous Post Next Post
3 shares
Back