​Slabitul- de la agonie la extaz si invers


Cand kilogramele ni se aseaza tacticos pe abdomen, pe coapse, pe solduri si, in general, in toate locurile vizibile si invizibile, si ne face sa ne uitam cu jind la perechea de blugi care, candva, venea ca turnata pe formele frumoase, primul gand este „de maine incep dieta”. Nu conteaza daca stim de unde sa incepem sau nu, imaginea perechii de blugi, devenita amintire, ne trece prin toate starile: depresie, plans, nervi, optimism si, pana dimineata, toate starile astea se repeta.

In functie de determinarea si ambitia fiecareia dintre noi, dieta incepe, decurge lin sau nu, si in scurt timp, perechea de blugi poate fi din nou purtata. Fericirea este suprema, mandria atinge cote maxime si parca ar merge o noua pereche de blugi, caci cea veche e putin mare. Cine ar fi crezut, nu?!

Totusi, indiferent cat de mare ne este ambitia si apoi, fericirea datorata, succesului, exista cateva lucruri enervante prin care am trecut toate dupa ce am slabit. Asadar, din experienta proprie, dar si colectiva, voi enumera cateva dintre cele mai enervante, dar paradoxal, minunate experiente:

 1.       Schimbarea garderobei

La acest moment, cu siguranta, nu ne gandim foarte mult atunci cand incepem dieta, si asta pentru ca de multe ori, fie nu avem incredere ca o vom duce la bun sfarsit, fie nu ne dam seama cat de repede trece timpul si, o data cu el, silueta noastra se micsoreaza. Parca, peste noapte ne trezim slabe, hainele nu se mai aseaza pe noi si devine enervanta ideea de a ne ascunde noua silueta sub hainele vechi, acum prea largi si monotone pentru noua noastra infatisare. Dupa slabire. Incepe goana dupa cumparaturi, dureri de picioare si chiar bataturi, ore intregi petrecute prin magazine si, chiar daca este obositor, satisfactia de a ne privi in oglinda este greu de descris in cuvinte.

2.       Nevoia de incaltari noi

In cazul in care credeati ca dupa ce slabim avem nevoie doar de haine noi, ei bine nu. Avem nevoie si de pantofi noi, pentru ca, o data cu burtica si coapsele, se va duce grasimea si de pe picioare si astfel, vor deveni mai subtiri si mai inguste. Intre noi fie vorba, nevoia de pantofi mai are si alte cauza: cei vechi nu se mai potrivesc cu noile haine despre care va povesteam la punctul 1.

3.       Faptul ca unii oameni nu vor remarca noua infatisare

Foarte posibil ca 2-3 kilograme sa nu fie foarte vizibile pentru ochii privitorilor, insa cand vorbim de peste 10 kilograme pierdute, atunci exista doua variante in cazul in care unele persoane nu remarca schimbarea: fie invidia, fie frica unui raspuns nedorit. De multe ori ne putem starni sentimente de invidie atunci cand facem o schimbare majora in viata noastra, mai ales atunci cand este vorba despre slabit. Multe persoane, in special cele cu probleme de greutate, se vor face ca nu observa noua silueta, manate de acest sentiment. La polul opus se afla persoanele discrete, care de frica unui raspuns care ar putea anunta o problema serioasa, evita sa faca remarci asupra noii infatisari.

4.       Intrebarile stanjenitoare

Ei bine, daca la punctul precedent am pomenit despre persoanele discrete, acest punct este dedicat persoanelor care sunt departe de a intelege aceasta notiune. Acestia observa schimbarea, dar totusi ii macina curiozitatea. Desi nimic nu ar trada probleme grave, acestia nu contenesc cu intrebari de genul: „te-a parasit, divortezi, esti bolnav sau ti-ai facut operatie de micsorare de stomac?’’ Indiferent de raspunsul pe care il primesc, vor privi in continuare cu suspiciune aceasta slabire spectaculoasa. Pe de o parte agasant, pe de alta parte amuzant, si acest gen de oameni ne complimenteaza intr-un mod ciudat.

5.       Prea multe complimente

Femeile, in special, se hranesc cu complimente. Le flateaza, le magulesc si le fac sa isi recastige incredearea in propria feminitate, insa atunci cand complimentele devin insistente, ridica suspiciunea ca ar fi facute din complezenta. Ba mai mult, daca aceste complimente vin din partea unor persoane care nici nu stiau de existenta noastra pana la infaptuirea „minunii”, acest lucru ne poate face sa ne intrebam daca nu cumva traim intr-o lume extrem de superficiala, unde aspectul fizic tine loc de toate celelalte atribute pe care noi toti ar trebui sa le avem.

6.       Noile obiceiuri ii pot supara pe cei din jur

Atunci cand slabim, in mod mai mult decat evident, ne schimbam si obiceiurile alimentare, aspect care ar putea sa ii deranjeze pe cei dragi noua. O bunica, o matusa sau chiar mama, se pot simti jignite ca nu vrei sa gusti din toate cele 15 feluri de mancare pe care le-a pregatit cu atata drag pentru tine. Un refuz categorig si usor iritat, intr-adevar le poate rani sentimentele, insa o explicatie calma si argumentata, le va convinge chiar si pe ele ca lupta pe care o duci este una serioasa, ca rezultatele pe care le-ai obtinut au cerut multe sacrifii si ca, acum o portie mica dintr-unul dintre bunatatile pregatite, este suficienta pentru a nu uita ce bune gospodine sunt. In felul acesta, sentimentele nu sunt ranite si silueta nu are de suferit.

7.       Intrebari, sfaturi si solicitari pentru „minunea infaptuita”

Intotdeauna va fi acea colega, prietena sau cunostinta care ne va aborda prin toate caile si mijloacele posibile, spre a-i dezvalui secretul slabitului nostru. Explicatia mancatului sanatos, fara fast food, sucuri si dulciuri nu va satisface niciodata curiozitatea acestui gen de persoana, care nu va privi niciodata cu ochi buni o alimentatie fara paine, ciocolata, suc si multe alte produse cu multe calorii. Argumentul cel mai des folosit este ca „ii scade glicemia” si asteapta momentul in care cineva ii va spune ca a slabit mancand merdenele si covrigi.

 

 

Facebook Comments

Related Posts

by
Previous Post Next Post
0 shares
Back