​      Farmacia vie sau cum sa ne tratam inteligent

Despre plante medicinale si nu numai

Atunci cand eram mica tata ne spunea mereu despre ”farmacia vie” si despre multitudinea de plante medicinale, iar eu imi imaginam o cladire mare cu picioare, cu o cruce verde in frunte si cu un zambet strengaresc si radeam in san ca un ied zburdalnic fara sa mai fiu atenta la restul frazei. Mi-as fi dorit sa fi tras mai mult cu urechea la vorbele tatei decat la zgomotul de afara dar… anii au trecut si am descoperit ca tamplele albe aveau atata dreptate.

 Stiti si voi ca atunci cand esti insarcinata nu ai voie sa iei mai mult de un paracetamol si pe mine ma prinsese raceala cam de doua ori in timpul sarcinii. Am citit si rascitit atunci zeci de materiale si in cele din urma mi-am facut un amestec de miere, lamaie si ghimbir, care de fiecare data m-a scapat de raceala. Dupa fix trei zile, chiar si cea mai urata gripa era invinsa. Nu tu nas infundat, nu tu durere de gat, nu tu febra si in plus am scapat si de arsura de piept sau de senzatia de reflux gastro-intestinal.

 Totusi, acum la un an si cinci luni de la nastere, tot nu mi-a trecut frica de raceala sau de faptul ca i-as putea transmite ceva celui mic. Imediat m-am dus cu gandul la preparatul meu minune, dar de aceasta data mierea nu mai suna asa interesant, mai ales dupa ce am slabit 30 de kilograme si sunt atenta cu dulcele de orice fel.

Aloe vera – panaceu universal

 Acum multi ani am luat contact cu o companie de produse bio pe baza de aloe vera si am luat la cunostinta de toate beneficiile plantei. In sfarsit, acum doi ani, mi-a venit la cap mintea cea de pe urma si am plantat in mai multe ghivece pretioasa planta. Asa ma pot bucura oricand de beneficiile aloei proaspete si in plus mai e si gratis (stiti si voi ce piperate sunt preturile produselor bio de import).

 In afara de faptul ca Aloe vera e o planta recomandata de istorie, folosita fiind pentru tratarea arsurilor de piele, a taieturilor superficiale, a acneei sau in tratamente faciale de mii de ani , pana si medicina moderna ii recunoste meritele, extractul acesteia fiind folosit in industria farmaceutica si cosmetica.

 Aloe vera nu contine doar o singura substanta care o face atat de importanta pentru sanatate, ci o multitudine de compusi chimici care i-au dat statutul de planta miracol:

* 18 din cei 22 de aminoacizi ce ii sunt necesari corpului uman, asigurand dezvoltarea, dar si refacerea masei musculare;

* Vitamina A, vitaminele din complexul B(B1, B2, B12), Vitaina C si Vitamina E;

* minerale- fier, calciu, magneziu, cupru, crom, iod, seleniu, mangan, zinc;

* steroli si hormoni, lignina si saponina, care confera plantei proprietati antibiotice, analgezice, antivirale si antiinflamatoare.

 Astfel ca planta de aloe ( in speta Barbadensis), folosita corect, poate ameliora sau chiar vindeca bolile cardiovasculare, diabetul, hepatita, artrita, psoriazisul, dermatita si chiar leucemia.

 Studiile arata ca corpul uman ar putea supravietui cu aloe si apa doar, in lipsa altei hrane.

Mica mea reteta care m-a scos dintr-un mare impas

 Despre ghimbir stiti deja ca e perfect pentru raceala, indigestie, stari de voma si arsuri, ca e recunoscut ca fiind un antiasmatic foarte bun si ca stimuleaza arderile de grasime. Si despre lamaie stiti ca, plina fiind de vitamina C si antioxidanti, ajuta la raceala, reduce constipatia si favorizeaza eliminarea pietrelor de la bila. Cele trei insa, aloe Barbadensis (e cea comestibila), ghimbirul si lamaia fac o licoare ce vindeca garantat raceala si in plus mai si deblocheza cantarul.

 O jumatate de lamaie fara coaja, o bucata de cam 5 cm de ghimbir si doua-trei inguri de gel de aloe proaspat recoltat din frunza spalata si sectionata longitudinal, alaturi de jumatate de pahar de apa, fac bautura de seara perfecta. Bine blendate si baute cu inghitituri mici inainte de somn, aceste trei ingrediente actioneaza ca o minune asupra corpului nostru. Pentru slabit important este ca ultima masa sa fie luata devreme si sa avem stomacul gol atunci cand consumam bautura.

 Nu este greu, bunicii nostri obisnuiau sa prepare tot felul de leacuri pe care noi astazi le numim ”babesti”, dar care dau rezultate, sunt mai putin invazive si nu au efecte secundare semnificative sau ce dauneaza sanatatii.

  Haideti sa alegem sa profitam de farmacia vie lasata de Dumnezeu, sa studiem mai mult despre plantele medicinale si sa facem mai putine drumuri la farmacie. Haideti sa ne tratam inteligent si pro viata. 

Facebook Comments

Related Posts

by
Previous Post Next Post
0 shares
Back