Despre secrete, mândrie și victorie


Deși, în sinea noastră știm cu toții că nu există vreun secret bine ascuns sau vreo minune demnă de paranormal, încă sunt persoane care aleg să creadă ca ele sunt pe cale sa fie descoperite, asta în cazul în care nu au fost deja și sunt ținute ascunse.

Aud și văd mereu comentarii care atribuie unui slabit spectaculos și frumos, cu totul alte merite: pastile, poțiuni (magice eventual), prafuri sau operații, însă întotdeauna genul acesta de persoane sunt sceptice și privesc cu sprânceana ridicată pei cei care spun că doar alimentația corectă, restricția calorică și sportul au înfăptuit minunea.

Secretul și minunea chiar în asta constau. Mâncare sănătoasă, mai puțină și activitate fizică regulată. La simpul auz al acestor „trucuri”’, unora li se pare pe de o parte floare la ureche, iar pe de altă parte imposibil. Și asta pentru că, în majoritatea cazurilor, chiar acești sceptici sunt cei care au probleme cu kilogramele în plus, iar la vederea transformării unei alte persoane, care cândva a fost la fel ca si ei, intervine curiozitatea, dar și frustrarea.

Nu este ușor sa schimbi radical stilul alimentar. Să pleci de la peste 3000 de calorii zilnic, să renunți la alimentele procesate, la prăjeli, zahăr și alte mâncăruri preferate este un efort uriaș și asta pentru că mâncarea creează dependență. Reducând caloriile la jumatate, înlocuind alimentația gustoasă, dar greșită cu salate și alte mâncăruri ușoare și simplu de gătit, dar și ronțăielile dintre mese cu ceaiuri sau apă, apar stări asemănătoare sevrajului. Vestea bună este că acest sevraj nu dureaza mult și că mâncarea bună si sanatoasa creeaza la randul ei dependenta.

Dupa ce psihicul nostru se obisnuieste cu noul stil de viata, abia atunci lucrurile intra pe un fagas normal. Abia atunci intelegem ca de fapt mancarea sanatoasa nu are nicio legatura cu ceea ce mancam in trecut si credeam ca asa este normal. Insa poftele vor exista mereu. V-as minti sa spun ca dupa o „n’’ perioada de timp vom pofti doar la spanac si broccoli. Nu! Vom tanji dupa o ciocolata, ori dupa o amandina sau un cozonac, insa in functie de directia in care ne aflam, scopul si realizarile obtinute, fie ne punem pofta in cui, fie alegem sa gustam o cantitate mica. Pana la urma, singurul secret este ambitia, restul este exercitiu.

Nu uitati ca slabitul nu trebuie sa devina un scop estetic si nu trebuie fortat pentru incadrarea in standardele frumusetii zilelor noastre, ci trebuie sa vizeze o stare buna de sanatate. Degeaba slabesti prin infometare, prafuri, pastile, ori obtii corpul sculptat, definit si cu o musculatura impecabila apeland la steroizi, daca sanatatea iti este subrezita, ori rezultatele nu pot fi mentinute pe o perioada lunga de timp in absenta lor.

Nu plecati urechea la tot ce auziti pe internet si nu va lasati pacaliti de corpuri perfect sculptate numai bune de invatat anatomia muschilor pe ele, caci astfel de rezultate nu vin natural, cer multe sacrificii, iar efectele adverse, din pacate, de multe ori, sunt ireversibile.

Slabiti ca sa fiti sanatoase, ca sa va simtiti bine in pielea voastra si de fiecare data cand cineva va cere secretul, povestiti-le ceea ce ati citit acum. Vorbiti-le despre ambitie, despre sanatate si demontati toate miturile pastilelor si prafurilor magice.

Si inca ceva! Fiti mandre de ceea ce ati reusit pana acum si nu va sfiiti sa dati sfaturi, caci ceea ce voi ati obtinut este real si natural. Bucurati-va si radeti cu pofta atunci cand cineva pune la indoiala rezultatul vostru obtinut astfel, caci asta inseamna ca ati reusit imposibilul. Purtati-va cu mandrie noua silueta si pastrati cu sfintenie ceea ce ati obtinut, tocmai pentru ca stiti care a fost drumul pana aici: nici usor, nici foarte greu, dar ati dus o lupta. Voi hotarati daca aceasta lupta inseamna victoria finala!

Facebook Comments

Related Posts

by
Previous Post Next Post
0 shares
Back