Mirajul pastilelor de slabit



Slabitul, mentinerea si, in general, tot ce tine de aspectul fizic, a devenit o afacere. Una profitabila si de mare ajutor pentru persoanele care nu stiu de unde sa inceapa drumul catre o silueta de vis. Insa exista si o parte intunecata a acestor afaceri, si anume piata neagra a pastilelor pentru slabit. 

Din dorinta de a slabi rapid, fara efort, multe persoane aleg sa apeleze la astfel de produse, fara a studia, insa, prea mult fenomenul. 
De-a lungul timpului, aceste pastile au facut multe victime in randul doamnelor si domnisoarelor, multe dintre ele pierzandu-si chiar viata.

“Din cauza lor puteam sa fiu de mult dincolo. Am familie, copii, nepoti dragi care ma vor intre ei”.

Am stat de vorba cu Lucia Cavasi, una dintre miile de  vrabiute din grupul nostru, si mi-a povestit experienta ei cu pastilele pentru slabit. A fost de acord sa publicam povestea ei, cu dorinta de a tine cat mai departe de aceste otravuri, toate membrele grupului nostru. 

Dupa cele patru nasteri si schimbarea locului de munca, unde activitatea fizica era zero, Lucia a acumulat multe kilograme in plus. Asemeni noua, toate fetele din grup, a luat atitudine si a pornit la drum catre silueta mukt visata. A inceput cu dieta Montigniac, o dieta ce incurajeaza consumul de proteine in detrimentul glucidelor, care sunt reduse substantial.

Ca si acum, Lucia era membra a unui grup de suport, grup in care a aflat si de pastilele care au adus-o in pragul colapsului. Erau laudate excesiv de una dintre membrele grupului, care slabise foarte mult cu ajutorul lor si astea au facut-o curioasa si pe vrabiuta noastra sa le incerce. Desi aceste pastile se iau doar in cazuri extreme, la recomandarea si sub stricta supraveghere a unui medic, ele se gasesc si pe piata neagra a substantelor interzise si se vand oricarui doritor, indiferent de varsta sau eventuale probleme de sanatate.

“Nu era saptamana sa nu lesin”.

Lucia Cavasi a slabit intr-un timp relativ scurt 25 de kilograme. Efectul acestor pastile este inhibarea la nivel neurologic al senzatiei de foame. O data cu kilogramele, a inceput sa isi piarda si sanatatea, vigoarea si vitalitatea si din acest motiv pierderile de cunostinta erau din ce in ce mai dese. Desi sotul o implora disperat sa inceteze administrarea pastilelor, Lucia nu vedea nimic altceva decat scopul de a slabi cu orice pret.

“In seara aceea de Ajun am lesinat nu o data, ci de trei ori”.

Atunci, in pragul noului an, Lucia a fost la un pas sa isi piarda viata. A ajuns la spital mai mult moarta decat vie, insa eforturile medicilor nu au fost in zadar. Recuperarea a fost una lunga si anevoioasa. Nu numai ca a acumulat rapid kilogramele pierdute, dar si mai grav este ca i s-a declansat o depresie, a inceput sa aiba atacuri de panica si agorafobie, toate acestea puse pe seama unei anxietati generalizate.

“Ma straduiesc sa mananc corect si pot sa jur ca niciodata nu voi mai lua vreo pastila”.

Dupa calvarul prin care a trecut si dupa ce recuperarea starii de sanatate a fost completa, Lucia s-a inarmat de data asta doar cu rabdare si ambitie pentru a castiga lupta cu kilogramele. A urmat o perioada dieta Rina, insa nu i se potrivea, asadar de o saptamana este #vrabiuta, mananca zilnic in limita a 1200 de calorii doar la ore fixe. A inceput sa lase in urma kilogramele, nu la fel de rapid ca prima data, insa cu siguranta ca o data plecate nu vor mai reveni, iar sanatatea se va imbunatati si mai mult, datorita noului stil de viata. 

Lucia, iti dorim succes, te sustinem neconditionat, te incurajam in fiecare zi si iti multimim pentru impartasirea experientei tale. Cu siguranta vei ajuta multe femei sa se salveze la timp.

Doamnelor si domnisoarelor, nu va lasati prada mirajului pastilelor pentru slabit, indiferent de la cate kilograme plecati la drum, indiferent de cat de rau va simtiti din cauza lor din punct de vedere psihic si indiferent de cat de greu este sa va gasiti motivatia. Aceste pastile inhiba pofta de mancare, in multe cazuri accelereaza tranzitul intestinal pana la deshidratare. Practic slabirea se face din cauza infometarii si a malabsorbtiei nutrientilor. Trebuie sa fiti constiente ca nu va veti putea infometa o viata intreaga, asa ca luati in calcul kilogramele care vor reveni, chiar si dublu, dupa incetarea administrarii pastilelor. Protejati-va viata si sanatatea si alegeti un stil de viata sanatos, faceti sport si hidratati-va intens. Noi suntem aici oricand aveti nevoie de ajutor.

Niste #vrabiute

Facebook Comments

Related Posts

by
Previous Post Next Post
0 shares
Back