Excesul de piele inestetic poate fi evitat: slabiti incet si hidratati-va!


Fie ca avem de slabit 10 sau 50 de kilograme, intregul proces supune pielea unui soc, iar in lipsa unei ingrijiri adecvate, aceastea se poate lasa, vergeturile pot fi mai adanci si mai evidente, iar celulita vizibila si greu de combatut.

Pincipala cauza a excesului de piele, dar si alte probleme ale pielii ca si o consecinta a slabitului, este chiar slabitul rapid. Desi ar fi ideal, atunc cand slabim nu o facem doar din masa adipoasa, ci se pierde si masa musculara, inclusiv stratul muscular existent sub piele. Prin slabirea acestui muschi, a pierderii masei adipoase care mentine pielea intunsa, dar si prin pierderea apei din testuri, pilea poate suferi modificari majore, iar in cazul unor slabiri spectaculoase, apar acel exces de piele, sau pliuri, extrem de inestetice, dar si deranjante pentru confortul fizic, caci sub ele se strang bacterii si asa pot aparea rani, mancarimi sau usturimi.

Insa acest aspect nu trebuie sa impiedice pe nimeni sa slabeasca, chiar si foarte multe kilograme, pentru ca, facuta corect, slabirea nu afecteaza calitatea pilii, ba dimpotriva o poate ajuta sa devina mai curata, mai ferma si mai elastica.

In cazul in care credeti ca pentru a evita astfel de neplaceri sunt necesare tratamente sau suplimente alimentare costisitoare, adevarul nu este nici pe departe acesta. Sunt procedee simple si la indemana tuturor, nu necesita costuri suplimentare si nici nu ocupa timp, deoarece, in mod normal, aceste lucruri trebuie sa devina rutina.

 Iata ce trebuie sa facem ca sa ne salvam pielea:

 1.       Slabim incet.

Este cel mai important, dar si cel mai benefic lucru pe care il putem face pentru noi, pentru sanatatea pielii si a intregului organism. Un rimt sanatos si recomandat de slabire este situat intre 500 de grame si 1 kg pe saptamana. O slabire mai mare de atat, va duce la pierdere excesiva de apa si masa musculara, iar pielea isi va pierde din elasticitate.

 2.       Alimentatie corecta.

Colagenul si elastina sunt cele doua substante responsabile cu frumusetea si supletea pielii, asadar alimentatia trebuie sa cumprinda in mare parte alimente care ajute sintetizarea acestor doua. Proteina este de baza in aceasta situatie, iar alimentele recomandate sunt: lactatele, fasolea, nuci, semninte, oua si peste.

 3.       Hidratarea

Minim doi litri de lichide pe zi, asa cum ne invata si specialistii, ne ajuta sa mentinem pielea hidratata. Pe langa acest beneficiu, apa controleaza si senzatia de foame, hidrateaza si organele interne, mai ales rinichii.

 4.       Sportul.

Antrenamentele cu greutati asociate cu o alimentatie corecta ajuta la mentinerea masei musculare, implicit si la mentinerea pielii intr-o forma buna: ferma si elastica. De asemenea. Antrenamentul cu greutati si alimentatia soecifica, poate duce si la o crestere a mesei musculare, care la fel ca si grasimea (doar ca de ea dorim sa scapam) va tine pielea intinsa. Asociate si cu antrenamente de tip cardio, acestea ajuta si imbunatatesc procesul de slabire, calitatea pielii si a formei fizice cu totul.

 5.       Diferite trucuri de infrumusetare care pot fi facute acasa, nu ocupa mult timp si ne ofera si o clipa de rasfat bine meritat:

          Exfoliere zilnica fie cu scrub-uri preparate din cafea/sare de mare/ zahar si uleiuri esentiale, fie cu ajutorul unei lufe;

          Masaje circulare asociate cu creme, lotiuni sau uleiuri de corp naturale;

          Hidratarea pielii cu ajutorul uleiurilor sau unturilor de corp (argan, cocos, shea, cacao) la care se pot adauga cateva picaturi de uleiuri esentiale. Nu numai ca vor lasa un miros delicat pe piele, dar unele dintre ele lupta si impotriva celulitei (lamaie, grapefruit, scortisoara)

Facebook Comments

Related Posts

by
Previous Post Next Post
0 shares
Back