Tort de mere dietetic Vrăbiuța

Am folosit o cratiță cu capacitate de 1,5 litri, deci cantitățile sunt pentru un tort mic. 
Blat: 
🍰 merele se curata de coaja si cotor si se pun in intr-o cratiță, tava non aderentă unsa cu unt de cocos in prealabil. Eu am folosit 6 mere mici. In locul gol lăsat de la cotor se pun boabe de struguri.
Dați merele la cuptor pentru 20 de minute.
🍰 albușurile de la 4 oua se bat spuma si apoi se adauga gălbenușurile, doua linguri de miere de salcâm, esența naturală de vanilie, o lingura de faina de soia, o lingura de faina de migdale, o lingura de faina de grâu  integrala si o lingura de târâte, plus o lingurita de bicarbonat. 
Se omogenizează compoziția si se adauga peste mere. Puteți sa mai puneți si stafide pentru un plus de gust.

Crema:
🍮Se blendeaza o jumătate de mango, doua oua, seama se la o lamaie si o lingura de miere după care se pune pe foc si se amesteca încontinuu pana când ajunge la o consistentă cremoasă. Dacă vreți sa fie puțin mai lichida crema, adăugați 30-50 ml apa. 
Multumim, Georgiana Joshua
Pofta buna!

Facebook Comments

Related Posts

by
Previous Post Next Post
0 shares
Back