#vrabimagie – Georgiana Joshua

Dumnezeu trimite ingeri si pe pamant. Acum 28 de ani ne-a trimis-o pe Georgiana. I-a pus in bagaj bunatatea sufletului, frumusetea chipului, gingasia glasului, curajul de a trece frumos prin calatoria vietii si daruirea pentru semeni.
Georgiana locuieste in Liban impreuna cu sotul si baietelul lor, un ingeras cu ochii de smarald. Jobul ei este despre suflet, despre intelegere si despre efortul de a rupe din sufletul ei pentru a aduce un zambet, speranta si liniste in sufletele altora. Consiliaza copiii refugiati din Siria, care ajung in fata ei cu inimile zdrobite, cu aripile frante si cu visurile spulberate. Cu iubire si rabdare, Georgiana le reda speranta, le face cunostinta cu linistea si le insufla increderea.
Ca pe toate fetele din grupul nostru si pe Georgiana a adus-o alaturi de noi, aceeasi problema: greutatea.

“Eu toata viata am fost gogosica”

Vrabiuta din povestea noastra s-a confruntat si ea cu kilogramele in plus inca din copilarie, dar mereu a iesit invingatoare din lupta cu ele. Prima victorie castigata a avut-o in liceu, cand, cu ajutorul sportului si al alimentatiei echilibrate, a ajuns la o silueta de vis.
Cu aceeasi silueta a intrat si la facultatea de Sociologie care i-a slefuit pana la apogeu bunatatea si altruismul.
Programul incarcat insa a abatut-o de la disciplina alimentara si, rand pe rand, kilogramele au inceput sa se adune. Tot in aceeasi perioada a dat nas in nas si cu prima iubire, jumatatea ei, care in cel de al doilea an de facultate i-a devenit si sot. O iubea atat de mult incat ii facea toate poftele, inclusiv cele culinare, insa tot iubirea infinita pe care i-o impartasea nu il lasa sa vada si kilogramele in plus. Pentru el era cea mai frumoasa, era a lui, erau un tot.

La sfarsitul facultatii, atunci cand a plecat in Liban, ajunsese la 86 de kilograme. Frumoasa noastra a inceput atunci sa cunoasca dispretul si repulsia oamenilor vis-a-vis de persoanele supraponderale, a indurat umilinte si a ascultat rasete si glume pe seama kilogramelor ei. Nu se mai simtea bine si nici tanara, desi avea 25 de ani. Era nevoita sa imbrace haine demodate, largi care cumva sa-i acopere imperfectiunea corpului. Era furioasa pe cei care o batjocoreau, si aceasta furie a fost constructiva, pe de o parte, dar destructiva pe de alta. In aproape 4 luni, cu activitate sportiva intensa si o alimentatie stricta, Georgiana a ajuns la 64 de kilograme. Dar furia si stresul la care si-a supus corpul si mintea, si-au luat tributul. Dupa 8 luni de dureri abdominale, a venit si verdictul: Endometrioza. A fost supusa unei interventii chirurgicale si unui tratament hormonal dur care i-a indus o menopauza prematura. Cele noua luni de tratament i-au adus din nou kilograme in plus, ajungand sa catareasca 70 de kg.A trecut prin momente cumplite, insa a hotarat sa se detaseze de tot ce era greu, sa inceapa o viata fara stres si sa-L aiba pe Dumnezeu sprijin in tot. De data asta,  impacata cu trecutul ei, pe langa sport a adoptat si o alimentatie corecta si sanatoasa, care sa-i foloseasca atat trupului cat si mintii. A ajuns in scurt timp la 61 de kilograme si a continuat noul stil alimentar pana cand a ramas insarcinata. Sarcina i-a adus un plus de 20 de kilograme, insa vrabiuta noastra stia deja ce are de facut. 

“Acum vreau sa imi parcurg drumul spre vindecarea acestui corp bolnav de prea multe alimente procesate si super-procesate, savuroase, dar nocive”.

In prezent, Georgiana, glasul bland si frumos al grupului, cantareste 56 de kilograme. Nu tine o dieta anume, ci mananca in limita a 1200 de calorii zilnic, calorii pe care le ia din roadele sanatoase si pline de nutrienti de calitate ale pamantului. 

Vrabiuta noastra este mereu prezenta pe grup cu sfaturi si cu meniuri frumoase din care noi, toate vrabiutele, ne inspiram.

Georgiana, iti multumim ca ai ales sa fii si ingerul nostru, iti multumim ca ne pastrezi in “Borcanelul cu binecuvantari”, alaturi de toate amintirile, emotiile si trairile tale si iti mai multumim pentru sufletul tau bun pe care ni l-ai pus la dispozitie.

Facebook Comments

Related Posts

by
Previous Post Next Post
0 shares
Back