De azi contez, ma iubesc si ma transform: Alexandra Arion

Astazi nu o sa va povestesc despre macronutrienti, nici despre sport si nici despre miturile in materie de slabit. Nu ca le-as fi epuizat, dar ma gandesc si realizez ca printre noi, sunt multe, extrem de multe femei care au nevoie si de incurajari, de motivatie si de exemple reale de reusita, de ambitie si de hotarare. Tot printre noi, si chiar si noi am probat acest sentiment, sunt multe femei pe care complexele fizice le fac sa ramana pe loc, le taie aripile si le blocheaza avantul. Aceste complexe fizice duc la frustrari si la blocaje emotionale si, daca pana intr-un punct doar colaceii, celulita si coapsele pline erau motive de nemultumire, incet-incet acestea isi pun amprenta asupra intregii stime de sine.

De la „ce urat imi vine bluza asta’’ sau „nu ies in oras pentru ca nimic nu se mai aseaza bine pe mine’’ pana la „nu sunt buna de nimic”, „nu o sa reusesc niciodata” sau „nu merit sa fiu fericita’’, e o linie extrem de fina si aproape insesizabil de trecut. Si da, toate astea se intampla din cauza unor complexe fizice. Ne ascundem, ne acoperim cu haine care nu ni se potrivesc, respingem orice idee de a iesi, de a socializa…fugim de noi, de fapt. Si totusi, unde duce fuga asta? Caci doar de noi depinde sa luam atitudine in fata propriilor demoni, nimeni altcineva nu ne poate schimba perceptia despre noi, ori imaginea din oglinda.

Chiar si cu niste kilograme in plus, o atitudine optimista si increzatoare face diferenta. Cand spun asta nu ma refer la a ne culca pe o ureche asteptand o minune venita din neant, cum nici nu voi merge pe ideea ca cine ne place ne place si asa. Si stiti de ce? Pentru intotdeauna vor exista oameni care ne vor placea, ne vor iubi ori ne vor adoira asa cum suntem si asta pentru ca dincolo de fizic, avem un suflet, avem o constiinta si sentimente. Insa noi ne placem? Daca raspunsul este NU, atunci e momentul sa facem schimbarea.

Gata cu complexele, gata cu suspinele in perne, gata cu cu tot ceea ce ne tine pe loc! De azi contam, ne iubim si ne transformam!

Astazi, vreau sa va dau drept exemplu o persoana, pe care desi nu o cunosc personal, o indragesc, o stimez, o respect  si o astept la linia de finish cu toata dragostea, cu toata increderea si cu inima plina de mandrie, iubire si bucurie. Pentru ca stiu sigur ca asta se va intampla curand si alt deznodamant nu exista. Fiindca ea este stima de sine intruchipata, este ambitia ridicata la cel mai inalt nivel si daruirea la superlativ. Ea este Alexandra Arion.

[wpvideo 1hq4dYBW]Cand Alexandra ne-a gasit in luna iunie, era deja foarte hotarata sa apeleze la operatia pentru micsorare de stomac, operatie despre care am scris la un moment dat si am demontat mitul cum ca ar fi „minunea aia de peste noapte’’ si asta pentru ca o astfel de interventie atrage dupa sine o slabire spectaculoasa, dar vine la pachet cu o multime de complicatii si probleme de sanatate. Insa nu despre operatie vreau sa vorbesc, ci despre faptul ca in momentul in care Alex ne-a gasit pe noi, ideea operatiei a devenit o amintire. Ea a gasit in noi suportul pe care ea l-a cautat intotdeauna, a avut incredere in noi si a dat o sansa acestui stil de viata, #vrabiuta. Avea 140 de kilograme in iunie, iar acum are 125. Este in fiecare zi cu noi, ne arata ce mananca, incurajeaza pe toata lumea si mai noi, zilnic posteaza cel putin un filmulet cand face sport. Cel mai mult ne incanta cu antrenamentele ei de zumba, danseaza, e toata un zambet si o buna dispozitie…se distreaza in timp ce slabeste, in timp ce face sport si in timp ce renunta rand pe rand la complexe, ajutand astfel mii de femei sa o faca. Eu sunt convinsa ca datorita atitudinii ei pozitive, a curajului de a se lasa vazuta de mii de oameni, multe doamne si domnisoare, chiar daca nu au facut-o pentru mii de ochi, au ales o piesa ritmata si au dansat, s-au distrat si si-au promis ca vor face asta zilnic.

Si in cazul in care exista persoane care nu inteleg care este scopul de a te filma in timp ce dansezi si mai mult, de a posta filmarea pe un grup de suport, o mai spun o data: pentru motivare si pentru incurajare, atat pentru propria persoana cat si pentru cele care inca nu au curaj sa declare razboi kilogramelor in plus.

Ce a reusit Alexandra sa realizeze?

In primul rand a reusit sa iasa din zona de confort, apoi sa slabeasca, sa prinda incredere in propriile ei puteri, ca mai apoi, sa dea aceasta incredere mai departe.

Chiar daca nu am auzit-o vreodata sa se planga de ceva, cred ca pe alocuri i-a fost greu si este normal. E un sentiment absolut firesc, insa factorul senzational de aici este ca nu a cedat, ba mai mult, parca fiecare noua postare a fost si mai plina de energie, de incredere si de forta interioara.

Alexandra, ceea ce ai reusit sa faci pentru tine este minunat, insa ceea ce reusesti sa faci zilnic prin prezenta ta, este absolut maret. Te apreciem la unison pentru incredearea in tine, pe care multe dintre noi nu am avut-o, iar drumul nostru nu a fost mai greu decat al tau, te iubim pentru ca ne inveti despre forta interioara prin propriul tau exemplu si te pretuim pentru fiecare zambet frumos pe care il impartasesti cu noi!

Esti invingatoare deja!

Facebook Comments

Related Posts

by
Previous Post Next Post
0 shares
Back