Ok, am slabit! Acum, ce fac sa ma mentin? – partea 1

Ar fi bine sa ne punem intrebarea asta cand suntem pe la jumătatea drumului spre targetul final, dar evident ca n-o facem! Ajungem la final, debusolate si cu picioarele tremurande, dam de o amandina si fix in ea ne infigem 😂
Pentru a va ajuta si pe voi cu niste sfaturi pertinente, am intrebat câteva vrabiute aflate la mentinere pe grupul nostru de suport: Jurnal de vrăbiuță 
Georgiana Joshua ne spune: “Eu fetelor, respect aceleași principii pe care le-am respectat când am început #vrabiuta. Acum nu mai număr caloriile, dar sunt foarte atenta la combinatii. Practic știu ce ma menține pe linie si știu ce ma ingrasa. Pentru mine, cea mai grea perioada e la ovulatie pentru ca am niște pofte ciudate de dulce, ciocolata… chestii pe care nu le consum de obicei. 
Când sar calul, adoua zi, mananc lejer, beau apa cu lamaie. In plus eu fac sport cel puțin 4 zile pe saptamana.
In general cred ca masa de seara e cruciala. Dacă vreau sa mișc cantarul, pap legume crude, simple si in ceai. Eu am masa de seara pe la 5. Ma simt bine așa  si am mai reusit sa mai dau jos câteva kg de când sunt la mentinere. 
Faptul ca ma simt bine in noile haine si ca am reușit sa scap de frustrarea picioarelor groase, fustițele sau rochiile mai scurte care stau bine pe mine si pantalonii care nu mai pocnesc, ma fac sa fiu atenta si cred ca mi-am intrat cumva in rutina. Totusi știu ca trebuie sa am grija pentru ca eu niciodată nu am fost așa slaba si corpul tinde sa pună rapid kg înapoi, de aceea nu fac din micile plăceri obiceiuri si practic îmi croiesc drumul spre sănătate. 
Organismul s-a format si el si ma taxează dacă mananc chestii cu chimicale cu o durere de stomac sau cu stare de voma. Stau cuminte deci, pentru ca vreau sa ma simt bine.”
Nicoleta Ticala, o alta vrabiuta veterana aflata si ea la menținere, spune: ” Ma mentin greu! E greu rau, vorbesc serios!
Mananc cam la fel ca atunci cand eram la dieta, doar ca mai mult si acum imi fac de cap la sfarsit de saptamana. Cateodata exagerez cu facutul de cap, dar lunea o iau iar cu pasi mici, de la capat! Mâncat mai putin, mai multa proteina, mai putini carbohidrati etc. 
Eu nu suport supele crema, nu beau ceaiuri, nu iau pastile, eu nu prea fac nimic 🙂 Incerc sa mă bucur de viata, dar moderat 🙂 Stiti voi, ce-i prea mult strica 🙂
Manancati sanatos si sigur nu o sa va mai ingrasati niciodata!”

Timea Mureșan, talentata noastra cu idei salvatoare de #vrabipraji, adică cea care ne da mereu retete ingenioase de prăjituri cu numar redus de calorii, dar foarte gustoase, vorbind despre mentinere spune: ” eu am grijă să mănânc sănătos cu mici abateri (înghețata, pizza, dar foarte rar) si  cu sport m-am menținut la 57 kg.
După slăbirea de anul acesta am deraiat un pic si am pus 5 kg dar din august am slabit 11 kg, deci mi-am revenit. 
Eu cred că la menținere este important să stim ce înseamnă cu măsură. Deci să nu exagerăm și să nu ne întoarcem la obiceiurile alimentare de înainte de exemplu eu am renunțat de tot la snacksuri, chipsuri, sucuri si patiserie din comerț , astea nu le consum nici rar.”
In incheiere as spune si experienta mea personala si anume ca am slabit din ianuarie pana in septembrie 25 de kg. Din septembrie, cumva ma mentin, mananc la fel ca atunci cand slabeam, doar ca am marit cantitățile sau, daca am stat cuminte in timpul săptămânii, incadrandu-ma in 1200 de calorii, atunci in weekend ma destrabalez😋 cu o inghetata si niste M&M….poate o felie de tort sambata, ceva paste duminică, adica papat carbo si din cei nu foarte…buni 😂Eu am o medie de 1500-1600 de calorii pe zi!
Cantarul e tot odata pe săptămână, oricum acum am inceput sa ma cunosc asa de bine ca simt exact daca am luat ceva si chiar intuiesc si cat am luat. Daca eu azi ma simt de 60,8 – 60,9 pai maine fix atât am! Daca mi-am făcut de cap in weekend, atunci luni am 61,5 – 61,7! Ei, si cum altfel sa-mi incep  saptamana ce urmează dacă nu cu puțină restricție si uite asa ajung iarasi sa mananc  doar supe crema seara! 
Totul e din ținut echilibrul!

Facebook Comments

Related Posts

by
Previous Post Next Post
0 shares
Back