Cum facem fata tentatiilor saptamanii de sarbatori de iarna?

De la extaz la agonie, de la rochia mulata perfect pe noua silueta pana la panica de dinainte de Revelion pe motiv ca rochia se va mula perfect pe cativa colacei. Sau cozonacei, sarmalute si alte bunatati de sezon. Cam asa am putea sa descriem saptamana dintre Craciun si Revelion.
Insa, ca in orice situatie de criza care se poate ivi in viata, si in cazul acesta exista o cale de mijloc. Chiar mai multe. De la disocierea meselor pana la numaratul imbucaturilor, sportul, ori chiar continuarea dietei si pe perioada sarbatorilor.
Una ditre #vrabiutele noastre a lansat o intrebare referitoare la cum facem fata tentatiilor de sarbatori, noi toate #vrabiutele, asadar, din randurile de mai jos va puteti inspira din ideile fetelor si va garantez ca toata saptamana aceasta de sarbatoare va trece neobservata peste siluetele voastre.
Iată câteva sfaturi utile:
1. Aveti grija ce puneti in coșul de cumparaturi- Tendinta de a umple cosul de cumparaturi in preajma sarbatorilor este deja sport national. Insa credeti ca este necesar sa avem stive de ciocolata, biscuiti si tot felul de bombite calorice, avand in vedere ca, oricum de Craciun pe fiecare masa exista cozonac. Eu cred ca acesta este suficient.
2. Salata Boeuf este gustoasa si fara cartof. Contrar ideilor de pana acum, nu maioneza este raul absolut al acestei salate, ci combinatia de grasime cu carbohidrat, adica maioneza si cartoful. Daca dispare cartoful, maioneza poate ramane, ori in cazul persoanelor care nu tolereaza astfel de dressing, se poate inlocui cu o pasta de avocado (dar atente tot in lipsa cartofului, caci si avocado este o grasime) ori un dressing de iaurt.
3. Tot ce e dulce doar dimineața! O cafea si o felie de cozonac, fac un min dejun satios, gustos, astfel imbinandu-se utilul cu placutul. Pofta de dulce este potolita, papilele gustative sunt in extaz, iar senzatia de foame va sta departe de stomacul si creierul nostru destul de mult timp. Si asta pentru ca, datorita ingredientelor cozonacului, digestia nu va fi una foarte rapida, iar o felie poate ajunge si la peste 400 de calorii. Deci energie cat cuprinde si pentru o plimbare.
4. Înlocuiti pâinea cu Wassa sau rice cake.  Sau cu felii de castraveti ori ardei gras. Ca si pana acum, sustin ca niciun fel de mancare nu necesita paine, iar paine, ca aliment in sine nu aduce beneficii notabile organismului nostru, ci doar niste calorii in plus. Totusi, daca exista o nevoie psihologica de a asocia un anumit fel de mancare cu paine, atunci Wassa este o alegere mai bune. Fiind subtire, automat caloriile sunt mai putine.
5. Faceti mișcare!!! Dacă sunt sărbători nu înseamnă ca trebuie sa ne oprim fin mișcare, chiar dacă asta înseamnă o plimbare in ritm mai alert, cateva genuflexiuni sau mult dans. Daca tot este vremea sarbatorilor, o sarba autentica ori o zumba latino asa cum ne-au aratat #vrabizumbele, intregesc tabloul distractiei.
6. Nu refuzati gazdele, dar fiti ingenioase! De multe ori, fie ca vorbim de rude, prieteni si mai ales parinti, acestia se pot simti jigniti atunci cand le sunt refuzate atentiile culinare. Cea mai mare bucurie a unei gospodine este sa-i fie mancate si apreciate toate bunatatile pregatite cu truda, iubire si asteptari. Insa cand sunt cate 7 feluri de mancare si cel putin 3 de prajituri pe masa, talia pantalonilor parca te atentioneaza „lasa furculita jos!”. In primul rand nu este obligatoriu sa mancam tot ce gasim pe masa, dar daca o facem, numaram imbucaturile. Suna ciudat, dar 4-5 guri din preparatele de pe masa, nu sunt totuna cu 4-5 linguri.
7. Nu mai priviti sarbatorile din punct de vedere al mancarii! Sărbătorile sunt despre momente in familie, despre amintiri create, despre clipe de neuitat, zâmbete si voie buna, nu despre mâncare. Ocupați-va timpul cu lucruri importante cum ar fi o seara in familie in care sa stați îmbrățișați la un film sau la discuții cu persoanele iubite si nu colindând frigiderul la fiecare 5 minute.
Va iubim, femei ambițioase!
Sărbători linistite, pline de pace si iubire!

Facebook Comments

Related Posts

by
Previous Post Next Post
0 shares
Back