Beneficiile miscarii si ale mancatului sanatos


Vreau sa va spun ce se intampla cu mine de când am început sa mananc sanatos si sa  fac sport. Poate multe dintre voi îmi veți spune:”- Ei, mare filosofie, slăbești!!” Da, si nu numai! Vreau da va spun, dragile mele, ca efectele acțiunilor mele din ultimile trei luni ma surprind pana si pe mine si este prima data in viața când mi se intampla asta. 
Am început sa fac sport serios si cu regularitate pe langa hrana sănătoasă pe care ma strădui sa o combin cât mai simplu si adecvat in fiecare zi. 
Un ten curat
De când ma știu am avut ten extra-mega sensibil si puncte negre in zona nasului si a barbiei. Creme, tratamente, peeling, gomaj, nu am lăsat nimic neincercat. In ultima vreme, fata mea e curată, alergia a dispărut, iar punctele negre practic nu mai exista. M-am tot întrebat de ce si pana la urma am găsit răspunsul. 
🎈Corpul îți da înapoi ceea ce tu ii dai prin hrana.
🎈Pentru ca nu îmi obosesc organismul cu tot felul de alimente nesănătoase si pentru ca ii dau ceea ce are nevoie, el se regenerează. 
🎈Arunci când fac sport transpir intens si o groaza de toxine se elimina la nivel cutanat.
Par mai lung 
De când m știu am iubit parul lung, dar însărcinată fiind, acum un an si câteva luni l-am tuns. Tocmai când simteam ca parca nu mai creste odată am observat ca ma aflu in plină regenerare a podoabei capilare. Fire noi de par peste tot si centimetri in plus. Parul creste cu o viteza considerabila.
Energie cât pentru șapte 
Asta mic, strumful din dotare, are 13,1kg si seara încă mai doarme plimbat in brate. Știu ca nu e ideal, dar avut reflux puternic si s-a obișnuit sa doarmă cu capul pe umărul nostru. Dacă pe la sase luni îmi scârțâiau ciolanele de nu ma vedeam si in primăvara am ajuns sa fac fizioterapie si masaj, acum am ajuns sa fac squads cu el in brate si asta după o tura de t25. 
Da, m-am apucat de T25 si cred ca la cardio sunt cele mai bune exerciții pentru picioare si fund. 
Relax la ciclul menstrual
Ei bine, aici s-a rezolvat o problema spinoasa… dureri groaznice, perfuzii pentru durere, urlete, cearșafurile rupte… cam asta eram eu la menstruație înainte sa nasc. După s-a remediat putintel. Totusi analgezicele au rămas prietenele mele de nădejde. Ibuprofen 800 sau 600 in cazuri mai fericite, ketoprofen… si stat la pat. 
Acum in schimb, de doua luni încoace mai exact nici nu simt când îmi vine si singurele simptome neplăcute sunt balonarea inestetica si o durere usoara care se duce cu advil. In ultimile doua zile de menstruatie nici nu am mai luat pastile, căci nu a fost nevoie. 
Ieri a fost a treia zi de ciclu menstrual si am reușit sa fac pentru prima data t25 fără sădit nici o durere de burta, eu aia care dacă ridicam degetul mic in aceasta perioada, urlam de durere. 
Acestea sunt câteva avantaje secundare, dar nu mai puțin importante al noului meu stil de viața. Corpul uman este o minune, un templu pe care trebuie sa învățam sa îl îngrijim așa cum se cuvine. 
Nu am fost creați sa suferim din cauza bolii si nici sa cădem de oboseala, dar acestea sunt rezultatele inevitabile a lipsei de înțelepciune in ceea ce privește alimentația si stilul de viața haotic. Corpul se regenerează dacă este hrănit cu hrana vie. 
O zi minunata sa aveți!
#vrabiuta Georgiana Valeria

Facebook Comments

Related Posts

by
Previous Post Next Post
0 shares
Back