​Suplimentele pentru slabit- inselatorii, mituri si bani risipiti

Am vorbit si intr-un articol trecut despre pastilele si suplimentele pentru slabit, insa simt nevoia sa revin asupra acestui subiect, pentru ca din ce in ce mai multe abordari agresive de promovare a acestor produse apar zilnic, fie pe pagina grupului, fie in mesageria noastra.
Va spun din nou ca nu exista “slabitul miraculos”, fara o disciplina si igiena alimentara adecvata, fara o hidratare corespunzatoare si un minim de activitate fizica. Desi ar fi ideal, slabitul peste noapte nu exista, asa cum nici ingrasatul peste noapte nu este posibil.

Ca in orice domeniu, de la un an la altul apar trenduri, apar solutii miraculoase pentru orice, iar domeniul beauty si cel al nutritiei sunt favoritele.

In materie de slabit, observ cu stupoare ca apar si sunt promovate capsule sau sucuri care promit o pierdere exceptionala in greutate, asta in lipsa unei diete alimentare. Strategia de marketing este una simpla, de timp MLM (multi level marketing) si se desfasoara sub genericul “100% natural”.

Natural inseamna produsul brut, fructul sau leguma in sine, si nu produsul finit, care prin procesare a ajuns la stadiul de pulbere sau suc. Aceste sucuri nu pot fi obtinute prin stoarcere naturala si fara adaosuri de conservanti, pentru ca in felul acesta s-ar altera in cateva ore. Acestea fiind spuse, concluziile le puteti trage singure.

Majoritatea produselor de acest tip contin, teoretic, extract de aloe vera, fructe de padure, ceai verde, cafea sau te miri ce substante, continute in mod normal de majoritatea alimentelor consumate frecvent. Practic, acestea nu contin nimic din cele promise. Aceste produse sunt foarte costisitoare, iar cu un calcul simplu ne putem da seama ca, daca am cumpara in stare naturala cele enumerate mai sus, am iesi mult mai ieftin. 

Un argument care mi-a atras atentia intr-un mod negativ, al unei astfel de prezentari agresive de produse pentru slabit, a fost acela ca orice dieta alimentara este costisitoare. Daca privim lucrurile din aceasta perspectiva, orice stil de viata alimentar este costisitor pentru ca mancarea costa. Fie ca vorbim de hrana sanatoasa, fie ca vorbim de hrana procesata si deloc in concordanta cu principiile unui stil de viata sanatos. De cele mai multe ori, hrana de calitate proasta, este mai scumpa decat cea sanatoasa. Si aici avem exemple numeroase, printre ele situandu-se pe locuri fruntase mancarea de tip fast-food, mezelurile si produsele de patiserie

Un alt aspect pe care trebuie sa il aveti in vedere atunci cand sunteti asaltate cu astfel de prezentari, este aspectul fizic al persoanei care o face. Majoritatea sunt femei cu probleme de greutate. Ori daca aceste produse pentru slabit erau cu adevarat eficiente, toate ar fi trebuit sa fie slim-fit. Evident ca pentru bani, in astfel de afaceri se implica si vedete sau antrenori de fitness, dar asta este tot o strategie de marketing, ei fiind endorserii potriviti pentru a plasa produsul intr-o lumina favorabila.

Daca am stabilit deja ca aceste produse “minune” sunt in majoritatea cazurilor apa de ploaie, trebuie sa stiti ca exista si capsule care pit fi extrem de periculoase. Cred ca ati auzit toate de faimoasele capsule chinezesti pentru slabit, cele care au cauzat pierderi de vieti omenesti si asta pentru ca aveau ca si continut de baza amfetamine, droguri sintetice excitante care solicita inima in mod agresiv, inhiba senzatia de foame si face procesul de slabire real prin epuizare.

Tot ce trebuie sa stiti este ca nu exista proces de slabire miraculos. Pentru a slabi trebuie sa facem sacrificii. Trebuie sa invatam sa ne hranim sanatos si nu copios, trebuie sa facem sport, trebuie sa ne hidratam si cel mai important, trebuie sa avem rabdare. Va garantez ca rezultatele spectaculoase se obtin doar in acest mod. Nu exista pastile sau sucuri minune, cum nu exista nici alimente minune pe care daca le ingeram slabim. Orice aliment consumat, in afara de apa, are calorii, deci potential de ingrasare. Cumpatarea face diferenta.

Traiti sanatos, mancati sanatos si VETI SLABI sanatos!

Niste #vrabiute

Facebook Comments

Related Posts

by
Previous Post Next Post
0 shares
Back