Râdem, glumim, dar haideți să slăbim cu cap

Dieta cu ananas. Mananci orice in afara de ananas
Vad din ce in ce mai des ca apar atat de multe diete incat am senzatia ca avem mai multi dieteticieni decat persoane cu probleme de greutate. Dieta cu grapefruit, cu iaurt, cu cartofi, cu orez, cu mere, iaurt, in general cam toate alimentele pe care ar trebui sa le consumam constant in cadrul unei alimentatii sanatoase, par a fi solutiile pentru una dintre marile probleme ale secolului nostru: obezitatea si supraponderabilitatea. Atunci cand aceste reguli alimentare nu se desfasoara sub genericul „dieta de slabit’’, se numesc „cure de detox’’. Mereu m-am intrebat cum este posibila o detoxifiere a colonului cand recomandarea este aceea de a se mananca timp de o saptamana orez fiert, avand in vedere ca orezul constipa. Si vazand eu multitudinea asta de „diete cu’’, mi-am amintit de bancul cu dieta cu ananas. Mananci orice in afara de ananas. Cam asa si cu metodele astea minune. Mananci orice, atata timp cat te abati de la principiile alimentatiei sanatoase si echilibrate.
Ar fi amuzant daca totusi nu ar exista atat de multe doamne si domnisoare, dornice sa experimenteze pe propria lor piele aceste diete. Cu retorica de rigoare si de la sine inteleasa, intreb, oare ce folos au 3 kilograme pierdute intr-o saptamana, mancand un singur aliment pana la punctul de compulsivitate, cand un astfel de plan alimentar nu poate fi sustinut pe termen lung, iar incetarea lui va aduce inapoi dublul kilogramelor pierdute? Slabitul, indiferent de cata informatie exista, inca este inteles gresit, iar acest gen de diete nu fac decat sa promoveze abaterea de la un stil de viata sanatos si echilibrat.
Slabitul nu este despre rochia in care trebuie sa intram la nunta care va avea loc peste o saptamana si nici despre abdomenul plat pe care dorim sa il dobandim cu 3 zile inainte de concediul la mare. Slabitul este despre regandirea stilului de viata cu totul. Incepand de la alimentatie, pana la felul de gandi si de a actiona. Pentru ca o persoana care s-a confruntat o data in viata cu kilogramele in plus va avea intotdeauna tendinta de ingrasare si asta din cauza tendintei de revenire la vechile obiceiuri alimentare gresite, cele care au adus surplusul.
In loc sa ne torturam organismul cu diete insipide, sa ne incetinim metabolismul cu pierderi rapide in greutate si acumulari si mai rapide, mai bine alegem un plan alimentar complex, calitativ, echilibrat si chiar gustos.
Urmand pasii de mai jos, kilogramele vor disparea cu succes:
1. Faceti sport, alternand antrenamentele cu greutati cu cele de tip cardio;
2. Nu fugiti de proteina, in special cea animala. Daca nu tolerati in mod special gustul si textura carnurilor, ouale, produsele lactate si fructele de mare sunt surse excelente de proteina de calitate;
3. Nu ocoliti nici grasimile. In cazul in care abordati o dieta low-carb, grasimile sanatoase din surse precum fructele oleaginoase, nucile, uleiurile presate la rece, peste gras, vor suplini cu succes lipsa carbohidratilor si vor furniza energie necesara bunei functionari a organismului;
4. Acordati-va timp pentru slabit. O medie recomandata este de un kilogram pe saptamana, asadar hraniti-va variat pentru a nu crea deficiente nutritive;
5. Nu faceti o obsesie pentru cantar. Cantaritul zilnic nu imbunatateste nici procesul de slabire si nici nu aduce un plus motivational. Fluctatiile de greutate de pe perioada dietei pot influenta in mod negativ continuarea acesteia. In schimb centimentrul nu da gres niciodata, asadar cand vedeti ca acul cantarului se incapataneaza sa ramana neclintit, masurati-va. Cu siguranta scaderea in centimetri este mult mai relevanta decat numarul kilogramelor si asta pentru ca un corp tonifiat va cantari putin mai mult decat unul silfid dar fara musculatura lucrata.
Text: Alexandra Pistol

Facebook Comments

Related Posts

by
Previous Post Next Post
0 shares
Back