Rubrica ASA NU in materie de slabit

Nu stiu voi, dar eu pana am inteles care e treaba cu kilogramele in plus, cu slabitul si cu mentinerea, eram vesnic la dieta. Bine, vesnic daca asta insemna maxim micul dejun si pranzul, pentru ca asa cum v-am mai spus la un moment dat, dupa orele 19:00 trecute fix ma apucau caderi bruste si periculoase de calciu, anemii, embolii si alte afectiuni, a se citi pofte/mofturi si lipsa de ambitie, care se intamplau doar in capul meu si le foloseam drept scuza perfecta pentru a ma inchide in frigider. Mie, in mintea mea, mi se parea suficient sa spun ca sunt la dieta iar universul sa lucreze la realizarea visului meu. Ma gandeam ca puterea gandului trebuie sa fie mai puternica decat ceea ce bagam in gura, de multe ori compulsiv si din plictiseala.
Sa stii ca esti la dieta si, culmea, sa o mai crezi si cu fiecare celula a corpului tau, dar sa te ingrasi pe zi ce trece, sa rupi blugii in cabina de proba si sa plangi cu ciocolata in mana, este dovada vie a lipsei de vointa, dar si a ignorantei, a lipsei informatiei si a dietelor universale schimbate la fel de des precum sosetele.
Eram la dieta si cu toatea astea din ce in ce mai grasa. Oare cum era posibil? Ce faceam gresit? Mi-a luat ceva timp sa inteleg si o sa va enumar si voua greselile pe care le faceam si pe care nu cumva sa le faceti la randul vostru:
1. Rontaiam intre mese

Si nu va imaginati ca rodeam un morcovel sau 2-3 alune. Nu! Eu rontaiam chipsuri sau covrigei, chiar si 2-3 sandwichuri. Ce-i drept am renuntat cand am aflat ca fructele confiate si nucile sunt sanatoase. Rontaiam intre mese o punga de stafide, merisoare sau alune. Ce sa vedeti? Nu a functionat! A functionat abia atunci cand am avut 3 mese principale si 2 gustari zilnic.

2. Saream peste mesele principale
Si din acest motiv ma apuca si t]rontaitul acela compulsiv. Credeam ca daca sar micul dejun si pranzul, cina copioasa care dura 2 ore nu va conta asa de mult si ca eu voi slabi cat ai spune: FOAME CRUNTA. Caci asta se intampla in fiecare zi de infometare. Seara se instila o foame sora cu psihoza.
3. Cosumam multe calorii din lichide
Si atunci era trandul freshurilor si al smoothie-urilor. Si credeam ca daca e lichid, nu numai ca nu ma ingras, dar voi slabi spectaculos si voi ramane pline de vitamine, vitalitate si…dezamagire, in final. De ce? Pentru ca pentru un pahar de fresh de portocale, de exempli, intra cam 4 bucati de fruct. Eu beam cam 2l de fresh pe zi. Cam 2 kilograme de fructe din care ma alegeam doar cu apa si zaharul din ele. Fara vitamine, fara fibre. Doar zahar. De preferat era sa mananc maxim 2 portocale la gustari, dar incercam sa tin pasul cu trendurile in materie de diete si detox. M-au costat scump aceste alegeri: celulita si o predispozitie de a asimila tot ce inseamna fructoza.
4. Ma antrenam asa cum vedeam ca o fac baietii din sala
Stateam in fiecare zi cate 30 de minute pe bicicleta doar ca sa observ ce si cum lucreaza baietii din sala. Eram, de cele mai multe ori, singura fata de acolo. Si ma apucam si trageam de fiare si mi se parea ca execut exercitiile cu precizia unui neurochirurg. Daca nu v-ati dat seama, sa stiti ca faceam antrenamente de hipertrofie. Executate gresit si facute fara un plan logic si bine gandit in functie de necesitatile mele. Am dezvoltat o masa musculara sub un strat adipos care nu voia sa plece pentru ca dupa un astfel de antrenament nu ma hraneam corespunzator. Pe langa asta, am distrus vertebre si ligamente.
5. Credeam ca vointa este totul

Evident ca vointa trage greu in balanta, insa nu este totul. Pentru mine vointa se referea la a sta nemancata si a trage la sala de parca ma pedepseam singura. Stiti la ce se refera vointa? La a avea rabdare sa va documentati, sa va ascultati corpul si sa ii dati timp sa slabeasca. Tot de ambitie tine sa alegem un morcov in loc de o amandina si de a ne sacrifica din timpul de odihna pentru a ne prepara casoletele cu mancare sanatoasa pentru a doua zi. Ambitie mai inseamna ca atunci cand cautam pe google informatii despre slabit, sa inlocuim „cum slabesc 5 kg in 3 zile” si „principii ale alimentatiei echilibrate”.


Material: Alexandra Pistol

Facebook Comments

Related Posts

by
Previous Post Next Post
0 shares
Back