Alimente cu un continut scazut de carbohidrati

Pentru ca in ultimul timp am tot dezbatut problema carbohidratilor, am stabilit care sunt buni si care sunt rai, cand, cat si cum trebuie sa ii consumam in functie de scopul pe care il avem referitor la forma fizica, m-am gandit sa fac si o lista cu alimente sarace in carbohidrati, alimente care sigur va vor ajuta in alcatuirea meselor.
Legume
1. Ciupercile- contin doar doua grame de carbohidrati la o suta de grame de ciuperci. Sunt gustoase, bogate in proteina ceea ce le ofera calitatea de a fi satioase, pot inlocui cu succes carnea in perioadele de post si sunt bogate si in antioxidanti, substante care lupta impotriva radicalilor liberi. Se pot consuma atat crude, cat si gatite, sub forma de supe crema, tocanite, la gratar sau sotate.
2. Conopida- contine 4 grame de carbohidrati la o suta de grame de aliment. Este o sursa de carbohidrati buni, in mare parte fibre, este bogata in vitamina C, calciu si fier. Se poate consuma sub forma de supa in combinatie cu alte legume, in stare cruda in diverse salate sau pur si simplu ca o gustare.

Conopida- contine 4 grame de carbohidrati la o suta de grame de aliment. Este o sursa de carbohidrati buni, in mare parte fibre, este bogata in vitamina C, calciu si fier. Se poate consuma sub forma de supa in combinatie cu alte legume, in stare cruda in diverse salate sau pur si simplu ca o gustare.

3. Dovlecelul- aduce un aport de doar 2 grame de carbohidrati la o suta de grame de dovlecel. Dovlecelul, pe langa faptul ca este un aliment de baza in dietele de slabire, este considerat si un supra aliment datorita continutului ridicat de vitamina B6, potasiu, mangan si vitamina C. Poate inlocui cu succes cartoful sau pastele fainoase in diferite retete, precum musacaua sau lasagna, dar se poate consuma si crud in diferite salate.
4. Apio- un gram de carbohidrat pe tulpina. Apio este 95% apa, asadar nu este de mirare ca aduce un aport caloric extrem mic si face din tulpilile acestei legume un aliat de nadejde in lupa cu kilogramele in plus. Este o baza excelenta pentru salate, dar se poate consuma si simpla, sub forma de garnitura alaturi de diverse feluri de carne sau branzeturi.

Apio- un gram de carbohidrat pe tulpina. Apio este 95% apa, asadar nu este de mirare ca aduce un aport caloric extrem mic si face din tulpilile acestei legume un aliat de nadejde in lupa cu kilogramele in plus. Este o baza excelenta pentru salate, dar se poate consuma si simpla, sub forma de garnitura alaturi de diverse feluri de carne sau branzeturi.

5. Rosii cherry- cu un continut de 5 grame de carbohidrati la o suta de grame de aliment, rosiile cherry, comparativ cu cele normale, sunt mult mai indicate in dietele low carb. Chiar si in sezonul rece, acestea sunt dulci si gustoase, perfecte pentru a fi consumate in stare cruda.
Fructe
1. Avocado- un fruct mediu contine 16 grame de carbohidrati, in totalitate fibre nedigerabile, Este singurul fruct care nu contine zahar deloc. Fiind bogat in grasimi sanatoase, avocado nu trebuie sa lipseasca din alimentatia zilnica a persoanelor care doresc sa slabeasca sau sa isi mentina silueta. Se poate consuma simplu, in salate sau sub forma de budinca dulce prin pasarea fructului si adaugarea de cacao sau carob si un indulcitor natural.
2. Grapefruit- contine doar 18 grame de carbohidrat la un fruct mediu si comparativ cu celelalte citrice este cel mai sarac in zahar. Imbunatateste functiile veziculei biliare, ale ficatului, imbunatateste digestia si este un diuretic natural.
3. Caise- cu doar 4 grame de carbohidrat la un fruct mediua, caisele pot potoli pofta de dulce, insa consumate cu moderatie, pentru ca, tinand cont de faptul ca sunt de dimensiuni mici, exista tendinta de a consuma mai mult decat ar trebui. Pentru a evita astfel de situatii se pot cosuma impreuna cu un iaurt, gusturile celor doua alimente imbinandu-se perfect.
Carnea- fie ca vorbim despre carnea de peste, pasare, porc, vita si orice alt animal comestibil, carnea are 0 carbohidrati, insa doar atunci cand vorbim despre forma ei naturala, si nu preparate sunt forma de mezeluri.
Lactate
1. Untul- are zero grame de carbohidrati si este bogat in grasimi sanatoase. Mancat cu moderatie, untul aduce beneficii extraordinare in organism, de la energie pana la elasticitatea pielii.
2. Iaurtul grecesc- are doar 3 grame de carbohidrati la o suta de grame de produs si comparativ cu iaurtul clasic, are o textura mai cremoasa, ceea ce il face ideal pentru sosuri si dressinguri, este mai dulce, este bogat in proteine, contine grasimi sanatoase si bacterii lactice benefice florei organismului.

Iaurtul grecesc- are doar 3 grame de carbohidrati la o suta de grame de produs si comparativ cu iaurtul clasic, are o textura mai cremoasa, ceea ce il face ideal pentru sosuri si dressinguri, este mai dulce, este bogat in proteine, contine grasimi sanatoase si bacterii lactice benefice florei organismului.

3. Branza proaspata de vaci- aduce un aport de 4,5 grame de carbohidrati la o suta de grame de branza. De preferat este consumul branzei grase de vaci si asta pentru ca, in general, toate lactatele degresate, au in compozitie amidon alimentar si astfel si numarul de glucide creste considerabil.

Branza proaspata de vaci- aduce un aport de 4,5 grame de carbohidrati la o suta de grame de branza. De preferat este consumul branzei grase de vaci si asta pentru ca, in general, toate lactatele degresate, au in compozitie amidon alimentar si astfel si numarul de glucide creste considerabil.

Facebook Comments

Related Posts

by
Previous Post Next Post
18 shares
Back