Unde greșești când nu slăbești?

Probabil multe dintre voi se intreaba, in acest proces al slabitului, de ce nu au rezultate? Evident, asta nu se aplica tuturor, insa sunt sigura ca exista printre noi doamne si domnisoare care, desi teoretic si practic, au dat startul luptei cu kilogramele, acestea nu vor sa plece si basta.

Suna ciudat si pare aproape incredibil ca, desi, mananca strict dupa anumite principii alimentare, multe dintre noi nu reusesc sa scape de kilogramele in plus sau daca o fac, slabitul este greoi si perioada de stagnare se instaleaza repede si pe perioade destul de lungi.

Asta inseamna ca ceva nu functioneaza bine si ca undeva gresim, asadar haideti sa vedem care sunt cele mai frecvente greseli care ne tin pe loc:

Nu bem suficienta apa

Faptul ca nu se consuma suficienta apa duce la deshidratare, care la randul ei, in formele cele mai putin grave creeaza senzatia de sete. Aceasta senzatie, de cele mai multe ori este confundata cu foamea, asadar in loc de un pahar cu apa, se consuma o portie de mancare in plus, ceea ce inseamna calorii mai multe si, in imp, kilograme mai multe.

Consideram ca alimentele sanatoase pot fi consumate fara limita

Sanatos inseamna neprocesat si natural, nicidecum dietetic. In fond si slanina de mangalita este sanatoasa, insa consumata in cantitati mari si combinata cu paine, aduce multe kilograme in plus…dar sanatoase. Lasand gluma la o parte, in afara de apa, orice aliment contine calorii, deci are potential de ingrasare. Avocado, nucile, cerealele, cartofii dulci si multe alte alimente care ar trebui sa fie incluse in alimentatia noastra, sunt sanatoase, insa si cu foarte multe calorii, asadar trebuiesc consumate cu moderatie.

Inlocuiesti mesele cu celebrele batoane „pentru slabit’’

Paradoxal, desi sunt concepute pentru slabit, aceste batoane sunt pline de zahar. Exact! Nici macar indulcitori naturali sau artificial, ci fix zahar alb. De curiozitate, cele care obisnuiesc sa consume astfel de batoane, cititi informatiile nutritionale. Veti fi surprinse sa vedeti cati carbohidrati contin, iar cea mai mare pondere a lor o are zaharul. Proteinele sunt aproape inexistente, iar atunci cand exista este o proteina din soia a carei calitate nu este una superioara. Pe langa toate astea, un baton de genul acesta insumeaza undeva la aproape 500 de calorii. Stiu! Veti spune ca daca inlocuiti doua mese cu astfel de batoane, veti consuma foarte putine calorii, insa nu uitati ca restrictia calorica foarte drastica nu este o solutie sanatoasa, iar batoanele nu inlocuiesc mesele, ci doar gustarile. Din nou gresit, caci o gustare de 500 de calorii este destul de mult.

Reduci din ce in ce mai mult caloriile

Am stabilit deja ca un deficit caloric este imperios necesar pentru slabit, insa nu trebuie sa taiem din calorii pana la pragul de malnutritie. Dietele concepute de medici spacializati in boli de nutritie sau diabet sau medici endocrinologi, recomanda planuri alimentare care sa insumeze 1200-1500 de calorii zilnic, asta pentru o slabire lenta. In mod normal, dupa un anumit numar de kilograme, in functie de fiecare metabolism in parte, se instaleaza o perioada de stagnare. In acest caz nu trebuie sa taiati si mai mult din calorii si asta pentru ca la un moment dat le veti taia definitiv si culmea, perioada de stagnare se va instala oricum. In acest caz trebuie sa va inarmati cu rabdare si sa continuati stilul alimentar.

Mananci alimente care iti creeaza discomfort

Acest obicei apare de regula in dietele disociate. Petru ca aceste diete promit rezultate spectaculoase, multe dintre femei se incapataneaza sa manance conform acestor principii, chiar daca alimentele care alcatuiesc dieta propriu-zisa le influenteaza in mod negativ starea de sanatatea. Fie ca vorbim despre consumul exagerat de carne si produse de origine animala, ori consumul exclusiv de fructe si legume, aceste abordari ingreuneaza digestia si tulbura tranzitul intestinal in aceeasi masura. Metabolizarea cruditatilor presupune un stres la fel de mare pentru ficat ca si in cazul alimentelor grase sau de origine animala.

Abordezi diete low carb-low fat

Este demonstrat deja ca dietele low carb sunt cele mai eficiente in materie de slabit, insa cand imbinam aceste doua abordari, low carb si low fat, organismul va fi supus unui stres major. Deja stim ca sursa de energie a organismului nostru consta in carbohidrati. In lipsa lor, o alimentatie bogata in grasimi sanatoase poate furniza energie organismului. Insa atunci cand fugim de ambii macronutrienti, energia stocata se va consuma cu repeziciune si astfel se va instala oboseala, lipsa concentrarii si, dusmanul nostru cel mai de temut, STAGNAREA.

Facebook Comments

Related Posts

by
Previous Post Next Post
64 shares
Back