Vreau sa slabesc! Acum si fara efort! Unde este butonul magic?

Aspectul fizic conteaza, indiferent cat de superficial ar suna si indiferent cat de nesuperficiali suntem, fizicul este un crtiteriu care care inclina balanta in favoarea sau in defavoarea noastra. Incepand de la felul in care ne ingrijim unghiile si pana la articolele vestimentare pe care le purtam, toate acestea tin de infatisarea noastra, infatisare care poate fi placuta, decenta sau neingrijita. Evident ca cele enumerate de mine nu se refera la brandurile de nisa si tratamente spa ale cuticulelor, ci doar la grija si atentia pe care trebuie sa o acordam fiecare dintre noi, femei si barbati deopotriva, aspectului nostru fizic.

Personal, nu cred in standarde beauty, atat din punct de vedere al trendrilor vestimentare, cat nici din cel al kilogramelor in plus. Si spun asta pentru ca de-a lungul timpului s-au purtat pene infipte cine stie pe unde, devenind etalon de frumusete, dar si siluete mult peste limita normoponderabilitatii, ori sub aceasta limita. Astfel au fost la moda formele rubensiene, dar si siluetele androgine, ori scheletice. Ambele situandu-se la limita extremului, ambele necesitand eforturi pentru a le dobandi. Normoponderabilitatea se va purta intotdeauna si, asa cum suna si numele, este ceva natural, normal si firesc.

Totusi, acest segment al vietii noastre care tine de frumusetea trupului nostru, a devenit un can-can si, probabil ca si voi la fel ca si mine, sunteti bombardate zilnic cu titluri de genul „Cum scapi de burta in doar x zile fara efort?”. Suna interesant si totodata intrigant, nu? Curiozitatea te face sa deschizi linkul si sa citesti pe nerasuflate un articol scris pe genunghi, dar totusi speranta unui miracol, te-a facut probabil, la un moment dat sa aplici recomandarile respective. Ce este mai trist este ca inca mai existe doamne si domnisoare care aplica zilnic astfel de proceduri sinistre si fara fundament stiintific si medical.

Cele mai des intalnite „minuni” care ne scapa peste noapte de colacei, aipioare si alte depuneri grase sunt:

1. Otetul de mere pe stomacul gol

Numai ideea de a consuma asa ceva pe stomacul gol imi face dintii sa se sterpezeasca si stomacul sa se faca ghem si sa zvacneasca dureros. Cum influenteaza acest obicei silueta? In nicun fel! Cum influenteaza insa sanatatea? In mod absolut negativ. De la un usor disconfort la nivelul stomacului, pana la ulcer, caci otetul nu face altceva decat sa creasca aciditatea din stomac. Apa plata cu lamaie ar fi o varianta mult mai buna si mai sigura, pentru ca sucul de lamaie, in ciudata parerilor de pana acum, este alcalin. Totusi apa plata cu lamaie este un tonic excelent, ajuta digestia, insa nu arde grasimile, nu le topeste si nu le face pierdute. In mod normal niciun aliment nu are calitatea de a arde grasimi, cel mult calitatea de a avea un efect termogenic.

2. Shake-urile minune, naturale si preparate in bucataria proprie

Pentru ca tindem din ce in ce mai mult catre o viata sanatoasa, ideea ca ne putem prepara acasa anumite alimente, ne incanta peste masura. Insa nu luam in calcul ca nu intotdeauna modul de preparare este nociv, ci calitatea alimentelor. Asadar persista o idee falsa conform careia tot ce este facut in casa este sanatos. Asa este si cazul shake urilor care promit cateva kilograme in minus si asta peste noapte. Deci nu trebuie decat sa blenduim niste banane, miere, nuci, lapte, oua si cereale, sa le bem pe narasuflate si sa ne bagam la culcare asteptand miracolul. La un calcul simplu fara prea multe detalii si amanunte, un astfel de shake sare cu lejeritate de 800 de calorii, deci daca in ziua respectiva indraznim sa mai mancam ceva, cu siguranta shakeul asta nu o sa faca pierdut nici macar un kilogram. Cel mult poate provoca o diaree, dar o slabire in niciun caz.

3. Suplimente pe baza de plante si plantute, fructe si fructulete ale caror denumiri nu e deloc usor de pronuntat si de retinut.

Ei bine, aceste suplimente nu sunt nici extraordinar de scumpe, dar nici foarte ieftine. Ele se situaeaza undeva la pragul accesibil oricarui buzunar in care nu a mai incaput de multa vreme un telefon si asta din cauza kilogramelor in plus. Asadar, orice persoana cu multe kilograme in plus ar fi dispuse sa cumpere astfel de produse, mai ales daca ele promit slabitul fara efort si fara restrictii alimentare. Totusi, citind un astfel de prospect, descoperi cu stupoare ca pe parcursul a celor minim 6 luni de administrare a suplimentelor (un flacon ajunge maxim 2 saptamani), se recomada si un stil de viata sanatos fara paine, prajeli, sahar si eventual si putin sport ar spori actiunea fantastica a suplimentului in cauza. Care ar fi concluziile: in primul rand cei care slabesc in timp ce consuma astfel de suplimente o fac datorita regimului alimentar si al sportului, iar cei care nu o fac inghit doar capsulele minune si, zapand energic programele TV, asteapta infaptuirea miracolului. In ambele cazuri vorbim despre bani aruncati pe…iluzii.

Vreti sa aflati cum scapati de kilogramele in plus fara efort?

Nu veti afla, caci nu exista reusite fara eforturi si sacrificii. Mancati echilibrat, cumpatat, simplu si sanatos, faceti miscare si haideti cu noi pe grupul de suport Jurnal de vrabiuta- Dieta celor 1200 de calorii. Acolo veti descoperi mii de secrete, toate gratuite!

Vreti sa stiti unde este butonul magic pe care trebuie sa apasati?

Acela este in noi, in mintea noastra. Toti avem cate un buton magic pe care il putem apasa oricand si ne putem indeplini dorintele. Evident ca este o metafora si ca totul se refera la forta interioara, la determinare si la ambitie, caci nimic nu este imposibil atunci cand hotaram cu fiecare celula ca este momentul sa actionam, sa schimbam si sa mergem mai departe in aceeasi maniera.

Facebook Comments

Related Posts

by
Previous Post Next Post
0 shares
Back