#Celulita- dusmanul nr. 1
Celulita este acumularea de tesut adipos  subcutanat la nivelul coapselor, soldurilor si feselor. Desi nu reprezinta o conditie medicala serioasa, celulita este din ce in ce mai frecventa in randul doamnelor si domnisoarelor, iar singurul inconvenient se refera strict la partea estetica. 

Aparitia celulitei nu este intotdeauna o consecinta a kilogramelor in plus, ci mai mult o consecinta a alimentatiei gresite, a sedentarismului, a dereglarilor hormonale si a lipsei unei hidratari corespunzatoare.

Pentru ca este o probleme din ce in ce mai des intalnita in randul femeilor, apar si fel de fel de produse care promit eliminarea ei. Cele mai populare sunt cremele si gelurile anticelulitice. Majoritatea promit combaterea celulitei in maxim doua saptamani de utilizare. Ar fi ideal nu?! Doua saptamani de cremuire zilnica si picioarele noastre vor fi zvelte, suple si netede.

Din pacate, aceste creme si geluri creeaza doar un efect de iluzie optica, prin inflamarea tesusutului care intra in contact cu produsul respectiv. Majoritatea acestor produse au in componenta substante iritante, cum ar fi menta, extractul de ardei iute sau piper, care provoaca senzatie de arsura, de inrosire a pielii, respectiv de inflamatie. Toate aceste efecte fac acea “coaja de portocala” sa capete un aspect neted, uniform, insa efectul este unul de scurta durata, care dureaza pe perioada utilizarii produsului.

Ce putem face totusi?

In primul rand sa ne hidratam corespunzator. Apa este cel mai bun diuretic si astfel, prin consumul a minimum 2 l de apa pe zi, eliminam si din retentia hidrica din tesuturi.

Spunem adio vietii sedentare. Atat cat ne permite timpul, situatia medicala si cea financiara, facem miscare. De la plimbari lungi prin parc, urcatul scarilor, pana la antrenamente in sala de fitness.

Masajul pe zonele afectate de celulita este de asemenea benefic si nu este neaparat necesar sa fie executat in saloane specializate. Puteti opta pentrul masajul uscat, care poate fi realizat cu ajutorul unui burete sau a unei perii din fibre naturale, pe pielea uscata. Un astfel de masaj  imbunatateste circulatia sangelui si datorita fibrelor naturale abraxive, serveste si drept scrub natural, inlaturand celulele moarte de la nivelul pielii. Masajul poate fi executat si cu ajutorul mainilor, prin miscari energice, dar nu agresive si circulare a zonelor afectate de celulita, zone care vor fi hidratate inainte cu un ulei sau unt de corp.

Facebook Comments

Related Posts

by
Previous Post Next Post
0 shares
Back