Poftele: carente alimentare sau mofturi?

Fiecare dintre noi, cred ca a simtit macar o data, mai ales in timpul unei diete, o senzatie continua de foame. Din ce mancam mai mult, din ce in ce mai mare senzatie de foame simtim. Desigur, aceasta senzatie, de multe ori apare doar la nivel psihologic, pentru ca, involuntar, ideea de dieta frustreaza si creeaza bariere psihologice in ceea ce priveste procesul de slabire. Atunci cand ne propunem sa tinem diete, atunci ne lovesc si poftele in moalele capului. Despre aceste pofte, insa, vim povesti in articolul urmator.

Una dintre principalele cauze ale senzatiei de foame constanta, este deshidratarea. O hidratare necorespunzatoare ne face sa simtim setea, care de cele mai multe ori este confundata cu foamea. Asadar, cand apare aceasta foame inexplicabila, bem un pahar cu apa. O hrana corespunzatoare si consumul a minim doi litri de lichide, de preferat apa si ceaiuri neindulcite, vor tine depaete aceste senzatii care ne fac sa dam iama in frigider/ camara/ dulapul cu bunatati.
O alta cauza, si cea mai periculoasa, este infometarea. Hranind putin si rar organismul, nu numai ca senzatia de foame ne va insoti la tot pasul, dar se vor declansa dureri de stomac, de cap, ne vom confrunta cu lipsa de concentrare, cu senzatia de slabiciune si stari depresive. Chiar daca am mai vorbit despre asta, va reamintesc ca infometarea nu ajuta la slabit, decat pe o perioada scuta de timp, in care kg pierdute vor fi constituite din retentia hidrica si pierderea masei musculare. 
Cum scapam de foamea nemotivata?
1. Mancam corect, sanatos si hranitor 3 mese pe zi si eventual 2 gustari.
2. Ne hidratam corespunzator.
3. Dupa ce le bifam pe primele 2, ne tinem mintea ocupata. La inceput de dieta apare sevrajul alimentar, datorat in mare parte renuntarii la glucidele in exces.
Cand niciuna dintre cele trei variante nu functioneaza, intrati pe grupul Mentinerea dupa dieta X si foamea dispare ca prin minune. Noi suntem deja acolo!
Niste #vrabiute

Facebook Comments

Related Posts

by
Previous Post Next Post
12 shares
Back